Mozaik
SVIJET SE MIJENJA

Knjižnica bez knjiga
Objavljeno 17. siječnja, 2013.

U San Antoniju, u američkoj saveznoj državi Teksas, uskoro se otvara prva javna knjižnica bez knjiga. "Već smo provjerili i vjerujemo da nitko nikada prije nije učinio nešto slično. Ako želite znati kako će knjižnica izgledati, posjetite bilo koju Appleovu trgovinu", kazao je Nelson Wolf, koji je kreirao i dizajnirao prvu svjetsku biblioteku bez knjiga.

Wolf je na tu ideju došao nakon što je pročitao biografiju Stevea Jobsa, osnivača Applea.

"Ovo neće biti nadomjestak za sustav biblioteka, već unaprjeđivanje", dodao je Wolf. Kada se završe radovi, ta će knjižnica modernoga dizajna imati 100 e-čitača, 50 e-čitača za djecu, 50 kompjutera, 25 laptopa i 25 tableta. Svi će posjetitelji na određeno razdoblje moći iznajmiti e-čitače, laptope i tablete, a također će moći dolaziti i s vlastitim uređajima te preuzimati literaturu.

Knjižnica trenutačno sklapa ugovore s distributerima e-knjiga pa će korisnici knjižnice imati pristup za više od 10.000 naslova, prenosi Daily Mail.

"Svi znamo da se svijet mijenja. Ja volim čitati knjige. Imam privatnu biblioteku od tisuću knjiga. Knjige su mi jako važne. Međutim, svijet se mijenja, a ovo je najefikasniji način uvođenja ovog servisa u našu zajednicu", rekao je Wolf.(vt)

Možda ste propustili...

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

Najčitanije iz rubrike