Crna kronika
ZBOG BOLESTI NEMA PRIPREMNOG ROČIŠTA

Suđenje u aferi Sibinj odgođeno
Objavljeno 15. siječnja, 2013.

OSIJEK – Iako je bilo najavljeno za jučer, pripremno ročište za suđenje optuženima za “aferu Sibinj”, među kojima je i umirovljeni general i bivši zapovjednik Hrvatske kopnene vojske Mladen Kruljac, odgođeno je do daljnjeg. Obrana je dostavila medicinsku dokumentaciju suoptuženika, bivšeg šefa brodskoposavskog HDZ-a i tamošnje Županijske skupštine Zdravka Šokčevića, koji je u međuvremenu obolio te je podvrgnut kemoterapijama, kao opravdani razlog odgode. S obzirom na njegov izostanak, pripremno ročište nije moglo biti održano.

Podsjetimo, u studenome prošle godine na Županijskom sudu u Osijeku podignuta je optužnica protiv generala Kruljca, Šokčevića, Ivice Batinićana - čelnika Općine Sibinj, bivšeg člana Općinskog poglavarstva Ivana Miškovića, poduzetnika Ivana Rimca i brodskog autoprijevoznika Željka Garića. USKOK ih tereti za malverzaciju tešku 58 milijuna kuna.

Prema optužnici, u Sibinju, ali i Slavonskom Brodu te Karlovcu, u razdoblju od rujna 2007. do sredine 2008. godine, optuženi su omogućili stjecanje vlasništva nad zemljištem za unaprijed dogovorena trgovačka društva i fizičke osobe, protivno odlukama Vlade. To su učinili kako bi prije prodaje zemljišta povećali njihovu vrijednost, dogovoreno je izvođenje radova. Kruljca se pak tereti da je zapovjedio vojsci gradnju ceste na zemljištu koje je Vlada RH darovala Sibinju, a koja je trebala poslužiti za gradnju zone malog gospodarstva.M.Mihelić

58

milijuna kuna je iznos za koji se tereti Kruljac i petorica političara i poduzetnika

Možda ste propustili...

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

Najčitanije iz rubrike