Osijek
WWW.SARVAS.INFO U PROBLEMIMA

Internet-stranica Sarvaša na meti hakera iz Turske i Rusije
Objavljeno 15. siječnja, 2013.
Stranica nekoliko dana nije bila u funkciji, ali je kompletan sadržaj ipak sačuvan

Rado posjećena i čitana, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu, internet-stranica www.sarvas.info s najnovijim servisnim i drugim informacijama iz prigradskog naselja Sarvaš već drugi put bila je na meti hakera.

Ovaj put ruskih, za razliku od prije nekoliko godina kada su je hakirali Turci.

Josip Fištrović, vlasnik domene, administrator i glavni kroničar svojeg mjesta, koji revno bilježi svaki događaj u tom naselju, tako muku muči od početka ove godine. Naime, entuzijast koji uglavnom sam financira rad i troškove te stranice od početka 2007. godine, tek je nedavno prikupio simbolične donacije kako bi ponovno zakupio prostor na webu da bi stranica nastavila raditi.

- Prijetilo mi je gašenje stranice jer nisam u mogućnosti sam je financirati. No ipak se nađe pokoja dobra duša pa pomogne s deset ili dvadeset kuna, pristiglo je i nešto donacija Mjesnog odbora Sarvaš i jednog Sarvašanina iz Australije, a taj novac je, eto, omogućio da idućih godinu dana Sarvaš i dalje bude prisutan na internetu. Ovih je dana www.sarvas.info bio na meti ruskih hakera koji su stranicu onesposobili na nekoliko dana pa su posjetitelji bili iznenađeni. Stranica je pritom onesposobljena pa cijeli sadržaj i kontrola nisu bili u funkciji. Srećom radim redovan “backup” sadržaja, pa sam uspio sve vratiti bez gubljenja podataka - kaže administrator Josip Fištrović.

- Ovom prigodom ispričavam se korisnicima što nisu mogli pratiti zbivanja i događanja na portalu. Inače, treba napomenuti da je trenutna registracija novih članova zabranjena kako bi se izbjegli novi napadi dok ne postavim bolju zaštitu. Nove registracije bit će dopuštne u ponedjeljak, 21. siječnja - zaključuje Fištrović.

Darko PEJIĆ
Bez donacija ne bi bilo ni stranice

Josip Fištrović je u Sarvašu poznat kao radoholičar koji želi pridonijeti zajedno s mnogim prijateljima iz DVD-a Sarvaš i drugima kvalitetnijem i boljem životu i informiranju sumještana. Tako se na njegovim stranicama mogu pronaći i stranice koje je pridružio brojnim udrugama kako bi članovi mogli komunicirati i objavljivati informacije o aktivnostima. Osmislio je i održava web stranicu DVD-a Sarvaš, seoski oglasnik, župne informacije... a želi li netko potpomoći postoji opcija na stranici na koju se može doznačiti simbolična donacija.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike