Novosti
NASTAVLJA SE VELIKA POTRAGA

Štern odbio HDZ, ne želi biti gradonačelnik Zagreba
Objavljeno 13. siječnja, 2013.

ZAGREB - HDZ-ova grozničava potraga za kandidatom za gradonačelnika Zagreba svela se na jedno ime - Davor Štern. U glavnoj oporbenoj stranci žele da ih taj nekadašnji ministar gospodarstva i predsjednik uprave Ine zastupa na idućim lokalnim izborima u borbi s Milanom Bandićem, Rajkom Ostojićem, Vladimirom Ferdeljijem i drugim gradonačelničkim kandidatima. Štern, međutim, to zasad negira. “Činjenica je da sam razgovarao s ljudima iz HDZ-a, u prvom redu o programu koji bismo ponudili građanima. Mogu reći da ću vrlo vjerojatno biti na HDZ-ovoj izbornoj listi, želim kao vijećnik ući u Gradsku skupštinu, jer mislim da bih tamo mogao dati doprinos za Zagreb. No, kandidat za gradonačelnika neću biti”, rekao je Štern.

Upitali smo ga još jednom je li to njegova definitivna odluka i ponovio nam je da se neće kandidirati za gradonačelnika!

U HDZ-u su unatoč tome optimistični. “Ništa, doduše, još nije konačno, ali Štern nam je rekao da će prihvatiti kandidaturu. Mislimo zato da će tako i biti”, procjenjuje naš izvor blizak predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku.

Nakon, a i prije Šterna, u HDZ-u i u medijima baratalo se nizom uglednih imena. U tom su se kontekstu našli Drago Prgomet, Domagoj Milošević, Milan Kujundžić, Miroslav Blažević, Zlatko Vitez, Zvonimir Boban, Dražen Siriščević... Čak je i aktualni gradonačelnik Bandić dugo kotirao kao potencijalni HDZ-ov kandidat. Tu je, međutim, soluciju Karamarko višekratno demantirao. D.Ciglenečki