Regija
ŽUPANIJSKI NOGOMETNI DRUGOLIGAŠ

Volonterski obnavljaju stadion
Objavljeno 13. siječnja, 2013.

Vezani članci

OBNOVA NAKON POŽARA

Kopački rit uskoro dobiva novi prijamni centar

BELI MANASTIR - Kada neće grad, onda će igrači, uprava i simpatizeri. Tako bi se nekako mogla nazvati odluka djelomično nove uprave belomanastirskog nogometnog županijskog drugoligaša, koja je, uz pomoć nekih sponzora i Osječko-baranjske županije, krenula u obnovu stadiona. Nekadašnji hram belomanastirskog sporta, sagrađen 50-ih godina prošlog stoljeća, već je dugo izložen samo zubu vremena. I prošle gradske vlasti kao i sadašnja obećavale su gradnju novog zdanja, ali iz raznih razloga, ponajviše onih financijskih, dalje od obećanja nije se otišlo.

- Još nakon povratka u Baranju dvojilo se dopustiti li dolazak na tribine ili ne. Nisam siguran je li klub uopće dobio dozvolu za njihovo korištenje - tvrdi Antun Žeks, kooptirani član Uprave i njezin dopredsjednik, naglašavajući kako se dalje nije moglo. Narušena je, tvrdi, statika objekta, svlačionice i društvene prostorije u katastrofalnom su stanju pa je bilo pitanje dana kada će se dogoditi neka nesreća. Doduše, prošle je godine postavljena ploča s natpisom “zabranjen ulaz na tribine”, ali se većina posjetitelja na upozorenje oglušivala.

- Ne znam bismo li dobili dozvolu za nastupe. Ovako, napravit ćemo što je u našoj mogućnosti i zakrpati ono što se može. Planiramo popraviti krovište, promijeniti daske i djelomično sanirati svlačionice i ostale prostorije - objašnjava Žeks, napominjući kako im je materijal osigurala Županija, a rad je volonterski. Odaslali su, naime, javni poziv, a na prvu radnu akciju odazvalo se petnaestak ljudi, među kojima nekoliko igrača, članova Uprave i klupskih simpatizera.

- Nadam se da ćemo do početka proljetnog dijela prvenstva sanirati ono što je u planu. Prema procjenama, za to je potrebno minimalno 15-ak dana - tvrdi Žeks, naglašavajući kako djelomična obnova ni u kojem slučaju ne znači da jedinom baranjskom gradu ne treba novi stadion, nikako megalomanski, već u skladu s potrebama grada od 10-ak tisuća stanovnika. Ivica Getto

Spali na najniže grane

Najvažnija sporedna stvar na svijetu - nogomet, u Belom Manastiru spala je na najniže grane. Ni najstariji ne pamte kada su gradski nogometaši, bez obzira na naziv kluba, bili u nižem stupnju natjecanja. Ljubitelji nogometa u jedinom baranjskom gradu to sigurno ne zaslužuju, to više što se ovdje nekada igrao čak i drugoligaški nogomet. Na Špartu, kako mnogi odmilja nazivaju Gradski stadion, prije dvadesetak godina rado su dolazili mnogi prvoligaški klubovi, kako iz bivše države, tako i iz inozemstva.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike