Osijek
NAGRADE OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Vodič kroz Osijek Sande Duk
- najbolja poduzetnička ideja
Objavljeno 12. siječnja, 2013.

“Istraži Osijek dok si u pokretu” radni je naziv ideje 26-godišnje Sande Duk iz Višnjevca, koja je osvojila prvu nagradu na natječaju za najbolju poduzetničku ideju Osječko-baranjske županije. Njezina ideja, za koju je nagrađena s 15.000 kuna, izrada je aplikacije za mobilne telefone koja bi, uz korištenje kamere, GPS-a i drugih mogućnosti pametnih telefona, nudila interaktivni vodič kroz grad.

- Izradom mobilnih aplikacija bavim se nekoliko godina, a trenutačno sam nezaposlena i mislim da je ovo dobar početak za realizaciju vlastite ideje. Za izradu aplikacije i pokretanje posla potrebno je više novca nego što iznosi sama nagrada, ali ovo je dobar početak, a moguće je i da uđem u Bios - kaže Sanda, inače diplomirana ekonomistica.

Drugu nagradu i 10.000 kuna osvojio je Jurica Gorup iz Josipovca za sustav autonomnog navodnjavanja poljoprivrednih površina. Kako kaže, inače se bavi solarnim panelima, a kako je poljoprivrednicima voda najpotrebnija u ono doba godine kada je najviše sunca, za navodnjavanje se primjenjuju sustavi koji iskorištavaju Sunčevu energiju.

Treće mjesto i nagradu od 5.000 kuna osvojio je Ivan Birkić za “solarno drveće”, projekt kojim želi objediniti gradsko zelenilo, semafore i javnu rasvjetu.

Nagrade od 3.000 kuna uručene su autorima još deset poduzetničkih ideja, a na natječaj ih je prijavljeno 55. Nagradni fond iznosi 60.000 kuna, a u posljednjih šest godina, otkako se projekt provodi, ukupno je za poduzetničke ideje isplaćeno nešto manje od milijun kuna. Župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić istaknuo je da je cilj poticanje poduzetničkog razmišljanja te otvaranje novih radnih mjesta samozapošljavanjem. I.Sekol

15

tisuća kuna osvojila je najbolja ideja

SANDA DUK

dobitnica prve nagrade

Trenutačno sam nezaposlena i ovo je dobar početak za realizaciju vlastite ideje

Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

ROBERT SEMEŠI KOORDINATOR U MKD-U NÉPKÖR

"I ti možeš naučiti mađarski, hrvatski je neusporedivo teži"

Najčitanije iz rubrike