Crna kronika
TKO NIJE SPRIJEČIO ZLOSTAVLJANJE U SLAVONSKOM BRODU?

Otac monstrum i prije je zlostavljao svoju djecu
Objavljeno 9. siječnja, 2013.

SLAVONSKI BROD - Jesu li zakazale nadležne službe u slučaju brodskog 32-godišnjeg monstruma, pitaju se Brođani, zgroženi najnovijom pričom o neljudskom ponašanju u svom gradu. Prema neslužbenim informacijama, uhićeni muškarac izgladnjivao je svojih četvero djece (od kojih je najmlađe - tromjesečna beba preminula 27. prosinca) i maltretirao ih zajedno sa suprugom, susjedima i onima koji su pokušali ukazati na problem.

Glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić potvrđuje kako je policija više puta intervenirala zbog prijave nasilja u obitelji te zapuštanja i zlostavljanja djeteta, nakon čega su protiv iste osobe podnesene kaznene prijave ili optužni prijedlozi.

Svaki put bio je izviješten i Centar za socijalnu skrb. Ravnateljica Slavica Nikšić (koja je čelnu funkciju preuzela prije dva mjeseca), unatoč intervencijama Centra priznaje: “Svi smo zatajili.” Naglašava, međutim, kako je Centar na temelju prijava protiv 32-godišnjaka, koji je zlostavljao troje djece aktualne supruge i iz bivših brakova, djecu oduzeo i povjerio jednom od dvojice njezinih bivših supruga.

- No nikada nismo dobili prijavu zbog nasilničkog ponašanja i zapuštanja dvoje djece koje je 32-godišnjaku dodijelio sud nakon smrti njihove majke. Pokušaj da socijalna radnica uđe u stan, kada su baka i ujak djece prijavili kako im je onemogućen kontakt s unukama i nećakinjama, nije uspio - kaže Nikšić. Potvrđuje također kako aktualna supruga nikada nije prijavila zlostavljanje djece i uporno je negirala kako je suprug nasilan. A susjedi su, prema ravnateljičinim riječima, za navedenu obitelj kazali samo da su nekulturni.

Nakon užasnog otkrića, jedna od dviju djevojčice iz prošlog braka, zadržana je u slavonskobrodskoj bolnici, a druga je udomljena. Policija i dalje istražuje okolnosti nemilih događanja.M.Radošević

SVI SU ZAKAZALI

Kako god bilo, percepcija je javnosti da su i u ovom slučaju zakazale institucije pravne države, ali zatajili su i sugrađani, susjedi, obitelj. Oni su morali biti glasniji ako su znali za stravična događanja u neposrednoj blizini. Možda bi tako bila spriječena i smrt tromjesečne bebe.

Jednomjesečni istražni zatvor određen je 32-godišnjaku

Možda ste propustili...

U ZAGREBAČKOM NASELJU PEŠČENICA

Eksplozijom do bankomata

POTRAGA ZA PIROMANOM

Sto požara u sto minuta

POLICIJSKA UPRAVA VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Navijači divljali na igralištu

Najčitanije iz rubrike