Regija
GRABOVAC JEDNIM UDARCEM UBILI DVIJE MUHE

Na mjestu divljeg deponija
gradi se nogometno igralište
Objavljeno 8. siječnja, 2013.

GRABOVAC - Dvije su muhe ubijene jednim udarcem - mogao bi se tako nazvati potez čeminačkih općinskih čelnika, koji su na mjestu nekadašnjeg grabovačkog divljeg odlagališta otpada, saniravši ga, počeli gradnju nogometnog stadiona.

- Divljeg odlagališta više nema, a na njegovu će se mjestu vrlo brzo početi igrati nogomet - tvrdi načelnik Općine Čeminac, Damir Rešetar, ističući kako će u cijelu investiciju biti uloženo približno dva milijuna kuna iz općinskog proračuna.

Prije otprilike godinu dana započela je gradnja tribina, svlačionica i ostalih prostorija, u vrijednosti 1,5 milijuna kuna, a ovih su dana na buduće igralište stigli strojevi koji će pripremiti teren za proljetnu sadnju trave te ostale potrebne zahvate.

- Osim sadnje trave, u planu je kopanje bunara, a kada sve bude gotovo, počet ćemo i gradnju parkirališta - priča Rešetar, naglašavajući kako se sve radi na općinskom zemljištu.

Do sada je, već desetljećima, mjesni NK “Lastavica”, član II. županijske nogometne lige, utakamice odigravao na starom igralištu, na placu u beljskom vlasništvu, smještenom u nekadašnjoj pustari Brestovac, sada sastavnom dijelu sela Grabovca. Svlačionice i društvene prostorije u sklopu su beljske poljoprivrede, pa su se, tu i tamo, znali javljati problemi oko njihova korištenja.

- Sada će, napokon, biti svoji na svom - naglašava Rešetar.

Inače, NK “Lastavica” osnovan je 1932. godine, tada kao “Jedinstvo” Brestovac. Klub je djelovao i u vrijeme 2. svjetskog rata, nakon čijeg završetka nastaje stanka. Rad je obnovljen 1953. godine, kada je klub nazvan “Lastavica”, u spomen na rano preminulog igrača Veljka Lastavicu, klupskog golgetera, koji karijeru nije htio prekinuti unatoč teškoj bolesti, pa je na nekoliko utakmica nastupio kao vratar. Klub mijenja ime u “Zagorac” 1992. godine, a šest godina poslije u “Brestovac”. Staro ime vraćeno je 24. veljače 2002. godine.

Ivica GETTO
170.000 kuna za obnovu

Gradnja stadiona nije jedina grabovačka investicija. Sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja, naime, obnovljena je zgrada koju koriste e-Baranja i Udruga mladih. U sanaciju je utrošeno 170.000 kuna.

1,5

milijuna kuna vrijednost je radova

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SVI SU DOBILI LIJEČNIČKU POMOĆ

Đake izboli stršljeni, spasili ih HGSS-ovci

2

POKAZATELJI U GODINI KORONAKRIZE

Prosjek plaće na istoku
RH lani bio 4749 kuna

3

ĐAKOVAČKI PROMETNI STRUČNJAK:

Bez položenog ispita mlađi od 14 godina ne smiju sami voziti bicikl