Sport
IZA BK OSIJEK SJAJNA GODINA

Osječki boksači podsjetili na šezdesete
Objavljeno 7. siječnja, 2013.

Vezani članci

EKIPNO PRVENSTVO U BOKSU

Marijan i Zvonimir osvjetlali obraz BK Osijek

BOKS

Osijek osigurao naslov viceprvaka

OSJEČKI BOKSAČ ZAVRŠIO NASTUP NA SVJETSKOM JUNIORSKOM PRVENSTVU

Mažar izgubio od Amerikanca Montgomeryja

OSIJEK - Tijekom 2012. godine, u deset kola, odvijalo se obnovljeno ekipno prvenstvo Hrvatske u kojem je Boksački klub Osijek postigao zapažen uspjeh. U ukupnom poretku, Osječni su zauzeli drugo mjesto, iza Sesveta koje su dominirale u mlađim uzrastima, dok je Osijek - prvak države u seniorskoj konkurenciji.

Šezdesete

- Još kao mladić, slušao sam o sjajnim boksačima šezdesetih godina prošlog stoljeća, priča ponosni trener (i sportski direktor) Matej Matković, kojemu u radu mnogo pomaže Branko Klasić.

- Najavio sam prije četiri godine kad smo se se prvi put predstavili nakon osnutka, na Trgu Ante Starčevića, da ćemo baš mi pridonijeti renesansi "plemenite vještine" u Osijeku. Znam da su naši proslavljeni prethodnici imali neusporedivo jaču konkurenciju na razini bivše države i da se boksalo na posve drukčiji način (po deset boksača u momčadi, nap.a.), zbog čega niti ne želim povlačiti bilo kakve usporedbe, ali sam ovih dana ponosan što je baš Klub prvi put postao seniorski prvak države.

Taj ambiciozni boksački stručnjak, ne tako davno i državni prvak i reprezentativac, predočit će vam i statističke podatke. Naime, osim deset kola EPH, njegovi učenici nastupili su na pojedinačnom PH za kadete, juniore i seniore, te na pet revijalnih turnira. Sveukupno predstavljali su se na 18 raznih natjecanja.

- Pritom su naši dečki imali 61 borbu, a izborili su 37 pobjeda. Pojedinačno su, na Prvenstvu Hrvatske, najzapaženiji bili senior Ante Čepo, osvajač brončane medalje u poluteškoj kategoriji (-81 kg), junior Luka Mažar okitio se "zlatom" u lakoj (-60 kg), a u kadetskom uzrastu Zvonimir Rebolj i Luka Rajič zaslužili su srebro odnosno broncu. Posebno moram izdvojiti Mažara, koji je kao državni prvak sudjelovao i na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Armeniji.

Rad s mladima

Osim Čepe (koji je u 2012. u devet borbi nanizao šest pobjeda, za BK Osijek nastupali su kao seniori Marko Šovakov (+91) s dvije pobjede u četiri meča, Marko Franković (-91) s pet pobjeda u šest nastupa, te Marin Bošković (-69) koji je četiri puta pobijedio u osam mečeva. Najviše nastupa imao je kadet Rebolj(-69) sa šest pobjeda u 12 borbi, njegov vršnjak Rajič, u poluvelter kategoriji (-64), osam puta je pobjeđivao u 11 mečeva. Konačno, junior Luka Mažar imao je 11 nastupa i zabilježio šest pobjeda.

U BK Osijek nastavili su i s educiranjem svojih trenera, pa sad s mladićima željnim boksačkog napretka rade isključivo treneri HBS-a koji obnavljaju licencu svake godine.

- Budući da smo u i Savezu iznimno uvaženi, nadam se da će vrlo brzo naš predsjednik Mladen Mikolčević zauzeti neko od značajnih mjesta u njegovom djelovanju, što bi zaokružilo sliku o BK Osijek kao ozbiljnom klubu s objektivnim preduvjetima za daljnji napredak čemu težimo iz dana u dan, rekao je na kraju Matković hvaleći pritom i stalnu potporu Grada, te sponzora tvrtke Massa (Ante Ćurić), PP Orahovica (Darko Dukarić) i Euroherca (Darko Tolić).

Dragutin KERŽE
Odlazak Čepe

Prema svemu sudeći, na proljeće će BK Osijek ostati bez svoje perjanice. Bivši državni prvak i reprezentativac Ante Čepo, naime, najavio je povlačenje jer se želi sasvim posvetiti redovnim obvezama u HV-u i obitelji koju će uskoro zasnovati.

Čović sudac s licencom

Od ove godine Osijek ima i licenciranog suca u HBS-u. To je Dragana Čović koji je prošao edukaciju Sudačke komisije, odradio tzv. stažiranje i stekao status licenciranog suca i delegata HBS-a.

Možda ste propustili...

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani ipak nisu pomogli NEXE-u

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana