Crna kronika
ŠOKANTAN DOGAĐAJ U SLAVONSKOM BRODU

Monstrum izgladnjivao djecu,
beba od tri mjeseca umrla
Objavljeno 7. siječnja, 2013.

SLAVONSKI BROD - Informacija o brodskom monstrumu, 32-godišnjem muškarcu čije je tromjesečno dijete 27. prosinca doneseno mrtvo u brodsku bolnicu, šokirala je Brođane. Iako nema službenih informacija, neslužbeno doznajemo da je 32-godišnjak izgladnjivao svoju 2,5-godišnju djevojčicu, a maltretirao je čak tri dosadašnje supruge i devetero djece koje je s njima imao.

Iz policije je 28. prosinca kratko priopćeno kako je “od 32-godišnjaka iz Slavonskog Broda oduzeta ručna bomba M-75 i kubura ručne izrade... te da se nastavlja daljnji rad zbog sumnje da se 32-godišnjak nasilnički ponašao u obitelji...”

Policija je reagirala nakon što je iz bolnice prije deset dana stigla informacija o mrtvom tromjesečnom djetetu i ocu koji se prema bolničkom osoblju počeo ponašati nasilno nakon pitanja upućenih njegovoj supruzi o zadobivenim ozljedama. Nasilnik je uhićen, a istoga dana sudac istrage Mirko Svirčević odredio mu je jednomjesečni pritvor.

Tek nakon desetak dana susjedi potvrđuju nesvakidašnjnu stravičnu priču o obitelji koja je devet mjeseci u naselju Slavonija II u iznajmljenom stanu živjela u neljudskim uvjetima 'zahvaljujući' 32-godišnjem ocu i suprugu. Svjedoče kako se nerijetko čuo plač i zapomaganje iz zaključanog stana, a nesnosan smrad širio se cijelom zgradom, pogotovo u ljetnim mjesecima. Susjedi su navodno znali prijaviti “neobične” susjede, a u policiji potvrđuju kako je isti muškarac zbog raznih kaznenih djela i prekršaja više puta privođen, podnošene su kaznene prijave, a Centar za socijalnu skrb je svaki put bio obaviješten o kršenju Obiteljskog zakona.

Vlasnici stana, koji žive u selu, a stan su iznajmljivali kako bi si popravili kućni budžet, znali su da je riječ o “luđaku” jer se nakon iznajmljivanja nisu smjeli približiti stanu, a za devet mjeseci nisu dobili ni kune za najamninu. Sada sami moraju nadomjestiti desetak tisuća kuna nastalog duga za režije. I oni su slučaj prijavljivali policiji. Marija Radošević

INSTITUCIJE ZAKAZALE?

Dvoipolgodišnja djevojčica hospitalizirana je na Odjelu pedijatrije bolnice u Slavonskom Brodu i izvan je životne opasnosti. Nakon razotkrivanja dijela priče koju je potaknuo događaj otprije deset dana, užasnuti sugrađani pitaju se kako je moguće da se takve stvari događaju u neposrednoj blizini, a da nitko nije pravovremeno reagirao. Jesu li ponovno zakazale nadležne institucije pokazat će daljnje istraživanje.

Tridesetdvogodišnjaku je određen jednomjesečni pritvor

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike