Kultura
PREDSTAVLJEN NOVI MJUZIKL

“Crna kuća” originalan
je hrvatski proizvod
Objavljeno 7. siječnja, 2013.

Hrvatski mjuzikl “Crna kuća”, najnoviji uradak iz uspješne radionice “Footloose”, predstavljen je na otvorenoj probi na Zagrebačkom velesajmu. Osim cijele postave mjuzikla predstavljanju su nazočili i autori - priče Ladislav Prežigalo, glazbe Darko Hajsek, koreograf i redatelj Igor Barberić te dramaturg Igor Weidlich.

Kratak uvid u zanimljivu glazbenu priču koja se temelji na staroj gradskoj legendi o crnoj kući i biskupu Stjepanu dan je kroz tri glazbena broja iz prvog čina. Autor teksta i priče Ladislav Prežigalo, autor glazbe Darko Hajsek, koreograf i redatelj Igor Barberić te dramaturg Igor Weidlich čine kreativni tim koji već mjesecima marljivo radi i priprema glumačku ekipu za skorašnju premijeru u obnovljenom kinu Studentskog centra.

Svečanu premijeru “Crne kuće” 1. veljače nestrpljivo očekuju i glumci - Antonija Barišić i Dunja Fajdić imaju glavne ženske uloge, naivnih Gričanki, a glavna muška uloga pripala je mladom talentu Hrvoju Foretiću. Ulogu glavnog antagonista tumačit će glazbenik Damir Kedžo, koji će se nakon glazbenih voda prvi put okušati kao glumac. Projektu je stiglo i pojačanje, i to izravno s Broadwaya. Glazba i priča zainteresirali su i glazbenog direktora bogata iskustva Setha Weinsteina, koji je stigao u Zagreb kako bi mlade izvođače pjevački pripremio za vrlo zahtjevne nastupe te kako bi u projekt unio dašak najsuvremenijih stečevina iz svijeta mjuzikla.

Namjera je ponuditi originalan hrvatski kulturni proizvod, ističu producenti, te promovirati i predstavljati našu zemlju i metropolu na suvremen i nadasve atraktivan način, prema standardima po kojima to čine West End ili Broadway. U planu projekta je i čvrsto spajanje kulturnog i turističkog doživljaja, pa će u Zagrebu biti osmišljene i posebne atrakcije i turistički aranžmani koji bi metropolu preplavili novim valom turista željnih kvalitete, dobro osmišljenih programa i vrhunske zabave. Uz to, za projekt je već iskazano i zanimanje iz inozemstva, iz SAD-a, Japana i Australije.(M.O.)

Najčitanije iz rubrike