Crna kronika
UBOJSTVO ODVJETNIKA U OSIJEKU

Ubijen Lujo Medvidović, uhićen Vinkovčanin pobjegao sa psihijatrije
Objavljeno 5. siječnja, 2013.
Navodno je ubojica rekao da mu je odvjetnik “uništio život”

OSIJEK – Osječki odvjetnik i književnik Lujo Medvidović (63) ubijen je svom uredu u Vukovarskoj 2 u Osijeku u petak poslijepodne, a za njegovo ubojstvo sumnjiči se 45-godišnji Vinkovčanin Roberto R. (45) koji je pronađen ozlijeđen pokraj mrtvog Osječanina. Roberto R. je u KBC Osijek primljen s porezotinom na vratu i na ruci, a s njim je razgovarao i psihijatar. Vinkovčanin je 9. listopada prošle godine pobjegao s Odjela za duševne bolesti Opće bolnice Vinkovci. Ondje je bio odveden nakon što je, 3.listopada, u kući Tomislava B. pokušao počiniti tešku krađu pa vlasniku kuće i njegovoj obitelji prijetio smrću. Nakon uhićenja Roberto R. glavom je razbio staklo u policijskoj postaji i na Odjelu traumatologije u Vinkovcima.

Neslužbeno doznajemo da je osječkog odvjetnika nožem porezao po vratu, a potom divljački izbo po cijelom tijelu. Motiv ubojstva još uvijek nije poznat, no navodno je ubojica rekao da mu je odvjetnik “uništio život”. Vinkovčanina je u petak poslijepodne, u dvorištu gdje se nalazi odvjetnički ured Luje Medvidovića, vidio susjed.
- Nepoznati muškarac pozvonio mi je na vrata i pitao kada radi odvjetnik. Rekao sam mu da radno vrijeme piše na vratima i još mu posvijetlio da može to zapisati. Nakon toga stajao sam u dvorištu dok nije otišao, rekao je Zdravko Zdravčević (48). Susjed je opisao pridošlicu kao “zapuštenog i neobrijanog”.

Tijelo ubijenog Medvidovića prevezeno je na Odjel patologije gdje je obavljena obdukcija. S.Lacić

 

Možda ste propustili...

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

Najčitanije iz rubrike