Regija
INVESTICIJE U OPĆINI CERNA

U novu infrastrukturu i za uređenje naselja uloženo je više od pedeset milijuna kn
Objavljeno 4. siječnja, 2013.

CERNA – Općina Cerna postala je mjesto ugodnog življenja, a samo je u protekle četiri godine u izgradnju komunalne infrastrukture i uređenje mjesta uloženo više od 50 milijuna kuna. Najznačajnija investicija s kojom se može pohvaliti samo mali broj općina, ali i gradova, jest pročistač otpadnih voda u čiju je gradnju uloženo čak 22 milijuna kuna. Pri kraju je i završetak V. faze gradnje kanalizacijske mreže, vrijedne 3,5 milijuna kuna. Više od 15 milijuna kuna uloženo je u rekonstrukciju i gradnju cesta. Milijun kuna uloženo je u uređenje kanalske mreže sa stazama za šetnju i rekreaciju. Nisu zapostavljene ni brojne udruge koje djeluju na području općine. Uređeni su vatrogasni, ribički i lovački dom, izgrađeni sportski tereni i tribine u sportskoj dvorani, postavljena dječja igrališta. S pola milijuna kuna Općina je pomogla organizaciju sportskih i kulturnih programa i organizaciju radionica u Cerni i Šiškovcima, a 250 tisuća kuna izdvojeno je za psihosocijalnu skrb, za poboljšanje kvalitete življenja socijalno ugroženih skupina i pomoć za uzdržavanje i njegu u kući.

Mnogo pozornosti, potvrdio nam je načelnik Goran Begović, pridaje se i zaštiti prirodnih bogatstava i 300 tisuća kuna uloženo je u uređenje okoliša, sadnice uz vodotoke i organizirano sakupljanje otpada. Uređena je mrtvačnica i kupljeno zemljište za proširenje groblja. Izrađena je i projektna dokumentacija za izgradnju infrastrukture u poduzetničkoj zoni Zagrađe, a u tijeku je ishođenje lokacijske dozvole za gradnju postrojenja za proizvodnju električne energije iz biomase (projekt vrijedan 35 milijuna kuna).M.Lešić Omerović

Najznačajnija investicija s kojom se malo općina može pohvaliti je pročistač otpadnih voda

SPAJANJE CERNE I ŠIŠKOVACA

Jedan od prioriteta u sljedećem razdoblju, ističe načelnik Begović, bit će spajanje Cerne i Šiškovaca pješačko-biciklističkom stazom i izgradnja Doma kulture u spomenutim naseljima. U planu je i izgradnja tržnog centra koju su zakočili neriješeni imovinsko-pravni odnosi. Traže se i izvori financiranja i za rekonstrukciju Kolodvorske i Ulice kralja Zvonimira.

Možda ste propustili...

BRINUT ĆE SE O 36 STARIJIH OSOBA

Ugovori o radu i bicikli za 6 žena

Najčitanije iz rubrike