Sport
VELJKU BUDIMIRU PROPAO TRANSFER U ILISIAKOS

Izazov je igrati u Grčkoj, ali ne besplatno
Objavljeno 3. siječnja, 2013.

Vezani članci

VELJKO BUDIMIR NAPUŠTA OSJEČKI SOKOL

Grci me zovu da ih spasim od ispadanja

TRENER OSJEČKOG SOKOLA NE PRAŠTA NEDISCIPLINU

Helbich potjerao Brnasa

OSJEČKI SOKOL OVE SEZONE RADO VIĐEN GOST

Trener Helbich ne bježi od svoje odgovornosti

Činilo se da će košarkaš Osječkog sokola Veljko Budimir karijeru nastaviti u Grčkoj. Uoči Božića dobio je ponudu prvoligaša Ilisiakosa, otišao na pregovore u novi klub, odradio nekoliko treninga, čak je i stavio potpisao na ugovor s Atenjanima. Uz klauzulu - ako nema financijske garancije, ugovor ne vrijedi. A Grci, poznati neplatiše, nisu dali garanciju za isplatu i gotova stvar je propala. Epilog cijele priče: Budimir ostaje u redovima Osječkog sokola do kraja sezone.

- Otišao sam u Grčku, dva dana trenirao s momčadi, čelnici Ilisiakosa bili su zadovoljni i, nakon što sam prošao liječničke preglede, potpisao sam ugovor do kraja sezone. Naravno, tražio sam garanciju da će moći ispuniti financijsku stranu ugovora. Kad sam se uputio kući, dogovor je bio da se u Grčku vratim 27. prosinca. Međutim, već tada mi nisu mogli garantirati da ću dobiti novac za koji smo se dogovorili. A ja ne želim igrati besplatno - priča Budimir, koji je s Osječkim sokolom počeo pripreme za nastavak sezone.

Prošao je 27. prosinca, počela je i nova godina, Budimir trenira sa “sokolima”, a Grci se ne javljaju. - Vjerojatno jer ne mogu ispuniti što smo se dogovorili. U svakom slučaju prekrižio sam odlazak - kaže Budimir.

Grčki sport je u situaciji kao i njihova država. Potonuće na svakom koraku, s plaćanjem “štekaju” i velikani poput Olympiacosa i Panathinaikosa, kako tek onda obveze ispunjava Ilisiakos, momčad s dna tablice, a Budimir je označen kao igrač koji bi mu trebao pomoći da se spasi od ispadanja.

- Oni dovedu nekoliko igrača, pa im ne plaćaju mjesecima, kad oni odu, dođu drugi. I tako u krug. Uglavnom gledaju kako će koga smuljati i prevariti - dodaje Budimir, koji se želio okušati u grčkoj košarci, izazov je igrati njihovu prvu ligu, ali nije želio otići u neizvjesnost i igrati besplatno.

- Ilisiakos je gotova priča, ostajem u Osječkom sokolu do kraja sezone - zaključuje Budimir. I. Liović

Veljko Budimir

igrač Osječkog sokola

Oni dovedu nekoliko igrača, pa im ne plaćaju nekoliko mjeseci, kad oni odu, dođu drugi. I tako u krug

Možda ste propustili...