Regija
OD 1. SIJEČNJA ZBOG EU POSKUPIO LUKSUZ

Skuplje cigarete u BiH
Objavljeno 2. siječnja, 2013.

ŽUPANJA – Od 1. siječnja ove godine poskupjele su cigarete u BiH od 10 do 60 pfeninga po kutiji, što je novi udar na ionako osiromašene džepove brojnih Slavonaca koji se njima već godinama opskrbljuju u susjednoj državi. Poskupljenje cigareta nastavak je usklađivanja politike trošarina u BiH s politikom trošarina na cigarete u Europskoj uniji, koja je stupila na snagu primjenom novog Zakona o trošarinama koji je na snazi od sredine 2009. godine. I unatoč povećanju trošarina, neke su se vrste cigareta zadržale na starim cijenama. Za strastvene pušače ipak ostaje utjeha to što su, unatoč poskupljenju, nove cijene i dalje osjetno niže nego u Hrvatskoj.

Najjeftinije vrste cigareta u Bosni, obična Drina sada stoji 2,80 KM, Aura je 3,50 KM kao i Ronhill White, Filter 160 tri marke, York 2,80 KM dok je cijena Walter Wolfa ostala ista- 3,20 KM za kutiju. Najskuplje cigarete su Davidoff po cijeni od 4 konvertibilne marke za kutiju. Marlboro u Bosni i dalje stoji 3,50 maraka, odnosno oko 14 kuna, što će mnogima i dalje biti povod čestom odlasku u prekogranični šoping. Najnovije poskupljenje cigareta u BiH očito je samo prvo u nizu koje će uslijediti do kraja godine.

Bosanski portali prenose kako je Ratko Kovačević, glasnogovornik Uprave za indirektno oporezivanje BiH, potvrdio je da bi već 2014. godine najjeftinije cigarete u BiH trebale stajati pet maraka.(M.L.O.)

Možda ste propustili...

NAŠICE OBILJEŽILE DAN GRADA I ANTUNOVO

Dodijeljene nagrade za humanitarno djelovanje

ZASLUŽNIMA ĆE URUČITI I DVA SREBRNA GRBA I DVIJE ZAHVALNICE

Dobitnik Zlatnog grba Grada KK Županja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBA KUPALIŠNA KOMPLEKSA OTVORILA SU SVOJA VRATA

Spas od vrućina u
baranjskim bazenima

2

OPET BEZ SJEDNICE

Komunalni radovi stoje bez Vijeća

3

PREDSTAVLJENA APLIKACIJA

Djeca mogu sama kreirati cijele priče