Regija
VELIKA POMOĆ BABOGREDSKIM UDRUGAMA

Obnovljen Hrvatski dom
Objavljeno 28. prosinca, 2012.

BABINA GREDA - Novouređeni Hrvatski dom u Babinoj Gredi oduševio je mještane, ali i posjetitelje tradicionalnih Večeri dr. Matije Bačića, koje su počele na drugi dan Božića, a završavaju večeras drugom večeri županijske smotre a capela pjevanja.

- Zahvaljujući sredstvima Fonda za energetsku učinkovitost, uređena je unutrašnjost doma, riješeno grijanje, uređeno pročelje. Osim 20 babogredskih udruga, koje koriste ovaj prostor, vjerujem kako su svi mještani iznimno ponosni na novi izgled Hrvatskog doma - istaknuo je načelnik Josip Krnić. Prema njegovim riječima radovi vrijedni oko 750.000 kuna trajali su relativno kratko, a veći dio sredstava, oko 72 posto, osigurao je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

- Općina je osigurala ostatak novca. Za prostor u Hrvatskom domu imamo i druge planove, osim što ga koriste naše udruge, a poglavito KUD - najavljuje Krnić. Naime, razmišljaju o iznajmljivanju dvorane Hrvatskog doma budući da u cijeloj općini ne postoji nijedna takva sala.

Inače, prve večeri manifestacije cjelovečernji koncert održao je KUD “Litva” Banovići, a sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je u humanitarne svrhe - za liječenje djevojčice Antonije Gregorović.(Z.K.)

Možda ste propustili...

U DONJEM MIHOLJCU GRADI SE NOVA SPORTSKA INFRASTRUKTURA

Uskoro atraktivna pumptrack staza

ŽUPANIJSKO NATJECANJE UČENIKA “SIGURNO U PROMETU 2024.”

Kako voze bicikl i što znaju o prometu pokazalo 40 đaka

Najčitanije iz rubrike