Regija
PROJEKTI U VIROVITIČKO-PODRAVSKOJ ŽUPANIJI

Obnavlja se dvorac Janković, dječji vrtić i dom kulture
Objavljeno 26. prosinca, 2012.

VIROVITICA – Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) odobrilo je ukupno 698.250 kuna za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za tri projekta s područja Virovitičko-podravske županije, i to: za izradu projektne dokumentacije za obnovu i revitalizaciju dvorca Janković u Suhopolju 495.000 kuna, za izradu dokumentacije za dječji vrtić u Crncu 72.000 kuna i za izradu dokumentacije za dom kulture u Pitomači 131.250 kuna.

- Slijedi potpisivanje ugovora s općinama kojima su odobrena sredstva za sufinanciranje projekata, a krajem 2012. odnosno početkom 2013. godine očekuje se objava drugog poziva za iskaz interesa u okviru istog potprograma – ističe Nataša Katalinić, voditeljica Odjela za regionalni razvoj VIDRA-e.

Potprogram II dio je Programa pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova Europske unije u 2012. godini, koji je osmišljen kao potpora razvojnim projektima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. Potprogramom II nastoji se pridonijeti bržem društveno-gospodarskom razvoju najslabije razvijenih područja Republike Hrvatske. Ulogu regionalnih koordinatora u provedbi Potprograma imaju županijske razvojne agencije, čiji djelatnici koordiniraju provedbu cijelog programa.

Razvojnu agenciju VIDRA u Zagrebu je uz voditeljicu Katalinić predstavljala i Vedrana Mikić, stručna suradnica za regionalni razvoj i EU projekte, kojima je zamjenik ministra regionalnoga razvoja Jakša Puljiz na sastanku uručio ugovore o sufinanciranju projekata. S.Kadić

Ministarstvo regionalnog razvoja odobrilo je

698.250

kuna za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije

Možda ste propustili...

1,8 MILIJUNA KUNA ZA SOCIJALNU SKRB

Bebama 300.000 kuna

UOČI 9. HODOČAŠĆA GOSPI VOĆINSKOJ

Svjedočili o svom zarobljeništvu