Regija
PROJEKTI U VIROVITIČKO-PODRAVSKOJ ŽUPANIJI

Obnavlja se dvorac Janković, dječji vrtić i dom kulture
Objavljeno 26. prosinca, 2012.

VIROVITICA – Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) odobrilo je ukupno 698.250 kuna za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za tri projekta s područja Virovitičko-podravske županije, i to: za izradu projektne dokumentacije za obnovu i revitalizaciju dvorca Janković u Suhopolju 495.000 kuna, za izradu dokumentacije za dječji vrtić u Crncu 72.000 kuna i za izradu dokumentacije za dom kulture u Pitomači 131.250 kuna.

- Slijedi potpisivanje ugovora s općinama kojima su odobrena sredstva za sufinanciranje projekata, a krajem 2012. odnosno početkom 2013. godine očekuje se objava drugog poziva za iskaz interesa u okviru istog potprograma – ističe Nataša Katalinić, voditeljica Odjela za regionalni razvoj VIDRA-e.

Potprogram II dio je Programa pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova Europske unije u 2012. godini, koji je osmišljen kao potpora razvojnim projektima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. Potprogramom II nastoji se pridonijeti bržem društveno-gospodarskom razvoju najslabije razvijenih područja Republike Hrvatske. Ulogu regionalnih koordinatora u provedbi Potprograma imaju županijske razvojne agencije, čiji djelatnici koordiniraju provedbu cijelog programa.

Razvojnu agenciju VIDRA u Zagrebu je uz voditeljicu Katalinić predstavljala i Vedrana Mikić, stručna suradnica za regionalni razvoj i EU projekte, kojima je zamjenik ministra regionalnoga razvoja Jakša Puljiz na sastanku uručio ugovore o sufinanciranju projekata. S.Kadić

Ministarstvo regionalnog razvoja odobrilo je

698.250

kuna za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije

Možda ste propustili...

U POVODOM PROSLAVE 25. GODINA OPĆINE

“Kuševac”na obljetnici Kijeva

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PONUDA DRVA OGRANIČENA

Kako do ogrjeva: U šumi 137, kod kirijaša 360 kn

2

DONJI MIHOLJAC

Pronađen traktorčić malog Davida

3

SREBRNI REPREZENTATIVAC DONIRAO UDŽBENIKE I RADNE BILJEŽNICE

Marcelo Brozović darivao
učenike iz Cerića i Marinaca