Mozaik
OPĆA OPASNOST OBILJEŽILA 20 GODINA KARIJERE

Rokerska čestitka Županji
Objavljeno 24. prosinca, 2012.
Gošća koncerta bila je Tereza Kesovija koja je s Perom Galićem otpjevala “Stare ljubavi”

Nakon naših prvih 20 godina, morali smo izmisliti način kako zahvaliti dragoj Županji i Županjcima, svima koji su s nama godinama, jer iz te je priče izrasla već i treća generacija, tako da smo se pred kraj uspješne radne godine odlučili za rokersku čestitku, kazao je na početku koncerta Pero Galić, pjevač županjske Opće opasnosti.

I nimalo ovi županjski rokeri nisu pogriješili, jer dupkom je puna sportska dvorana Osnovne škole Ivana Kozarca zdušno pjevala sve njihove uspješnice, od najnovijeg singla "Preživio sam" do "Pobjeg'o sam" i "Jednom kad noć". A svojim sugrađanima s kojima su, kako je Pero naglasio, zajedno svaki dan, dodali su još jednu posebnu blagdansku čestitku, jer s njima je na pozornicu stala i hrvatska estradna diva Terezija Kesovija, zapjevavši Županjcima zajedno s Perom "Stare ljubavi".

"I meni je čast doći u Županji o kojoj sam stalno slušala na vijestima, kada se spominjala opća opasnost. Pa kako se moja omiljena rock-grupa i mogla nazvati nego Opća opasnost", rekla je Tereza. Dodala je kako joj je Županja uvijek bila simpatična, a s obzirom na to da njezin sin iznimno voli taj grad, surađuje s Turističkom zajednicom jer u Županju dovodi francuski kruzer.

- Za ovu godinu rekla bih: hvala Bogu što je na izmaku, jer mi je bila naporna, preteška. Ne treba zaboraviti da sam između koncerata imala i dvije teške operacije - prisjetila se Tereza.

Ipak, na najljepši je način Županji i Županjcima čestitala predstojeće blagdane. Naime, zapjevala je, osim s Općom opasnosti, i s Tamburaškim sastavom "Patria".

No županjski su rokeri doista bili puni iznenađenja u subotu na večer, tako da je njihova zahvala sugrađanima i vjernoj publici počela izvanrednim nastupom mladih županjskih rokera, grupe Sinapsa. "Pa oni su kao mi prije 20 godina, kako im ne bismo omogućili da budu dio našeg koncerta. Vjerujemo u mlade kao što su prije punih 20 godina mnogi vjerovali u nas. I podržavaju nas i dandanas", rekao je pjevač Opće opasnosti Pero Galić.

Zdenka KNEŽEVIĆ
Možda ste propustili...

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

Najčitanije iz rubrike