Regija
PREKOGRANIČNA SURADNJA

Šećeransko jezero bit će pravo mjesto za odmor
Objavljeno 20. prosinca, 2012.

BELI MANASTIR - Predstavnici gradova Belog Manastira i Belišća, županijske Agencije za razvoj te Hrvatskih voda s hrvatske, odnosno Grada Mohača s mađarske strane, potpisali su partnerski sporazum kojim su dogovoreni detalji i uvjeti provođenja partnerskog projekta nominiranog u okviru IPA prekograničnog programa Mađarska - Hrvatska 2007. - 2013. EU komisija odobrila je projekt vrijedan dva milijuna eura, od čega Gradu Mohaču, kao nositelju, pripada 800.000 eura. Od hrvatskog dijela, Beli Manastir inkasirat će 310.000 eura, te investiciju koju će u jedinom baranjskom gradu provoditi Hrvatske vode (vrijednost približno 263.000 eura).

- Od spomenutog novca bit će sagrađena 3.900 metara duga biciklistička staza krunom nasipa kod rijeke Karašice, rekonstruirana postojeća zgrada u nadzorno-informativni centar, koji će biti u funkciji turističke ponude jezera i grada u cjelini, biciklističko odmorište na mjestu stare ustave između Šećeranskog jezera i Karašice, skatepark i ostali različiti sadržaji - kaže gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš, ističući kako će u bliskoj budućnosti Šećeransko jezero i njegova okolica biti idealno mjesto za odmor, rekreaciju i brojna zabavna događanja.

Za početak provedbe projekta dogovoren je 1. veljače 2013., a rok za izvedbu radova bit će 20 mjeseci. Grad je, tvrdi Doboš, i prije potpisivanja partnerskog sporazuma počeo predradnje vezane uz gradnju budućeg rekreacijskog centra.

- Već je prokopan kanal koji Šećeransko jezero spaja s novim jezerom, nastalim nakon iskopavanja zemlje, a od Ministarstva poljoprivrede očekujemo suglasnost za određene povšine na kojima su planirani još neki zahvati - naglašava Doboš.

Podsjetimo, Šećeransko jezero, službenog naziva Lajmir, iskopano je početkom XX. stoljeća i služilo je za potrebe nekadašnje Šećerane. Prostire se na približno tri hektara, a napaja se iz Karašice.I.Getto

Za početak provedbe projekta dogovoren je 1. veljače 2013., a rok za izvedbu je 20 mjeseci

Možda ste propustili...

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA RIZNICA: ŽUPANIJA OBNAVLJA ŠKOLE I PRATI TRENDOVE

Područne škole važne za život sela, VSŽ ih podupire

Najčitanije iz rubrike