Regija
PREKOGRANIČNA SURADNJA

Šećeransko jezero bit će pravo mjesto za odmor
Objavljeno 20. prosinca, 2012.

BELI MANASTIR - Predstavnici gradova Belog Manastira i Belišća, županijske Agencije za razvoj te Hrvatskih voda s hrvatske, odnosno Grada Mohača s mađarske strane, potpisali su partnerski sporazum kojim su dogovoreni detalji i uvjeti provođenja partnerskog projekta nominiranog u okviru IPA prekograničnog programa Mađarska - Hrvatska 2007. - 2013. EU komisija odobrila je projekt vrijedan dva milijuna eura, od čega Gradu Mohaču, kao nositelju, pripada 800.000 eura. Od hrvatskog dijela, Beli Manastir inkasirat će 310.000 eura, te investiciju koju će u jedinom baranjskom gradu provoditi Hrvatske vode (vrijednost približno 263.000 eura).

- Od spomenutog novca bit će sagrađena 3.900 metara duga biciklistička staza krunom nasipa kod rijeke Karašice, rekonstruirana postojeća zgrada u nadzorno-informativni centar, koji će biti u funkciji turističke ponude jezera i grada u cjelini, biciklističko odmorište na mjestu stare ustave između Šećeranskog jezera i Karašice, skatepark i ostali različiti sadržaji - kaže gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš, ističući kako će u bliskoj budućnosti Šećeransko jezero i njegova okolica biti idealno mjesto za odmor, rekreaciju i brojna zabavna događanja.

Za početak provedbe projekta dogovoren je 1. veljače 2013., a rok za izvedbu radova bit će 20 mjeseci. Grad je, tvrdi Doboš, i prije potpisivanja partnerskog sporazuma počeo predradnje vezane uz gradnju budućeg rekreacijskog centra.

- Već je prokopan kanal koji Šećeransko jezero spaja s novim jezerom, nastalim nakon iskopavanja zemlje, a od Ministarstva poljoprivrede očekujemo suglasnost za određene povšine na kojima su planirani još neki zahvati - naglašava Doboš.

Podsjetimo, Šećeransko jezero, službenog naziva Lajmir, iskopano je početkom XX. stoljeća i služilo je za potrebe nekadašnje Šećerane. Prostire se na približno tri hektara, a napaja se iz Karašice.I.Getto

Za početak provedbe projekta dogovoren je 1. veljače 2013., a rok za izvedbu je 20 mjeseci

Možda ste propustili...

EUROGENIJALCI UZ SVJETSKI DAN NEVLADINIH ORGANIZACIJA

Predstavile se slatinske udruge

NOVAC ZA SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Različitim projektima potiče se razvoj sporta

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROJEKT POŠUMLJAVANJA “VOLIM ŠUME!”

Spačvanskom bazenu 26.000 sadnica drveća

2

SMOTRA I TESTIRANJE LOVAČKIH PASA

Za lov sposobni svi psi, a za uzgoj samo njih 16

3

POLICIJA PROVODI KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE

Pojedinci za informaciju o usmrćivanju Bjelke i Leona nude i tisuću eura nagrade