Regija
U STRAHU OD “NARODNIH OBVEZNICA” I LINIĆA

Bake spašavaju svoju ušteđevinu iz banaka
Objavljeno 21. prosinca, 2012.

ŽUPANJA – Najave o izdanju takozvanih narodnih obveznica kojima bi hrvatska Vlada krenula u bitku s bankama za deponiranu štednju građana, kojima bi se ponudila kupnja obveznica i omogućila pristojna zarada, zabrinule su i uznemirile starije građane koji baš i nisu najbolje razumjeli kakve to planove s njihovom ušteđevinom kuje šef državnih financija Slavko Linić. Nekoliko županjskih gospođa u poznim godinama pohrlilo je u banku kako bi spasilo svoj novac.

- Jako sam se zabrinula kada sam na televiziji čula da će Vlada štedišama uzimati njihov novac kako bi spasila državu i pokrila gubitke. Cijelu noć nisam spavala od brige. Što ako ostanem i bez ono malo ušteđevine koje sam si čuvala za crne dane i pripremila djeci da me mogu jednoga dana dostojno pokopati - požalila nam se 72-godišnja Županjka.

Srećom, pa je, kaže, uspjela doći do svoga novca. Iako su je u banci uvjeravali da njezin novac nitko ne može dirati niti njime upravljati bez njenog pristanka, nisu je mogli uvjeriti u to da novac i dalje ostane kod njih.

- Tko zna što nas sve čeka? Evo i naš nadbiskup kaže da će biti još gore, a kada imaš bar nešto ušteđevine, lakše je. Neka je moj novac kod mene, bar ću mirno spavati - zaključuje naša sugovornica koja je na opasnost upozorila i svoje prijateljice koje su zahvaljujući njoj na vrijeme uspjele spasiti svoj teško zarađeni novac.(M.L.O.)

Možda ste propustili...

AEROKLUB FENIX NA MOSON MODEL SHOWU

Igoru Ujakoviću zlato i posebna priznanja

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

Najčitanije iz rubrike