Regija
U STRAHU OD “NARODNIH OBVEZNICA” I LINIĆA

Bake spašavaju svoju ušteđevinu iz banaka
Objavljeno 21. prosinca, 2012.

ŽUPANJA – Najave o izdanju takozvanih narodnih obveznica kojima bi hrvatska Vlada krenula u bitku s bankama za deponiranu štednju građana, kojima bi se ponudila kupnja obveznica i omogućila pristojna zarada, zabrinule su i uznemirile starije građane koji baš i nisu najbolje razumjeli kakve to planove s njihovom ušteđevinom kuje šef državnih financija Slavko Linić. Nekoliko županjskih gospođa u poznim godinama pohrlilo je u banku kako bi spasilo svoj novac.

- Jako sam se zabrinula kada sam na televiziji čula da će Vlada štedišama uzimati njihov novac kako bi spasila državu i pokrila gubitke. Cijelu noć nisam spavala od brige. Što ako ostanem i bez ono malo ušteđevine koje sam si čuvala za crne dane i pripremila djeci da me mogu jednoga dana dostojno pokopati - požalila nam se 72-godišnja Županjka.

Srećom, pa je, kaže, uspjela doći do svoga novca. Iako su je u banci uvjeravali da njezin novac nitko ne može dirati niti njime upravljati bez njenog pristanka, nisu je mogli uvjeriti u to da novac i dalje ostane kod njih.

- Tko zna što nas sve čeka? Evo i naš nadbiskup kaže da će biti još gore, a kada imaš bar nešto ušteđevine, lakše je. Neka je moj novac kod mene, bar ću mirno spavati - zaključuje naša sugovornica koja je na opasnost upozorila i svoje prijateljice koje su zahvaljujući njoj na vrijeme uspjele spasiti svoj teško zarađeni novac.(M.L.O.)

Možda ste propustili...

OPĆINA SOPJE NASTAVLJA ULAGATI U SPORT

Gotovo višenamjensko igralište, bit će ih još

U DOGOVORU S NK-OM PAPUK OSJEČKO 1664

I Orahovici igralište s umjetnom travom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROŠLI NA NATJEČAJU “ŽUTA TOČKA”

KK Satir bori se za
financijsku održivost

2

ODOBRENO

Još tri Erasmus akreditacije

3

ANGAŽIRANI ZDRAVSTVO, ŠKOLSTVO, POLICIJA I UDRUGE

Organizirano protiv alkohola