Regija
DOM ZA STARE I NEMOĆNE SVJETLOST

Danas veliki božićni humanitarni koncert
Objavljeno 21. prosinca, 2012.

ŽUPANJA – Priliku da pokažu svoje veliko srce i u domove onih kojima je pomoć najpotrebnija unesu radost večeras će imati Županjci na velikom božićnom humanitarnom koncertu u dvorani Mladost. Inicijator koncerta je Ljubica Čolakovac, vlasnica Doma za stare i nemoćne Svjetlost, u Gradištu. Na organizaciju koncerta potaknula ju je iznenadna bolest medicinskog tehničara, 26-godišnjeg Antuna Stojanovića iz Babine Grede koji je u posljednjih mjesec i pol dana prošao osam operacijskih zahvata. U obitelji je jedini zaposlen.

- Antun je kao medicinski djelatnik pomogao i zbrinjavao bolesne, stare i nemoćne, a na žalost došao je u situaciju da je sada pomoć potrebna njemu. Bolest ne bira i nitko ne zna što ga sutra čeka i zato trebamo pomagati jedni drugima - ističe Čolakovac, čiju su inicijativu podržale i radne kolege. Na Antunov zahtjev dio novca bit će usmjeren obitelji devetogodišnje sumještanke Antonije Gregorović. Djevojčica se krajem studenog sudarila s učenikom na školskom hodniku i pri padu zadobila tešku ozljedu glave. 15 dana je bila u komi, i sada se oporavlja u KBC-u u Osijeku.

Gospođa Čolakovac nije zaboravila ni baku iz Vrbanje koja je ostala s troje unučadi nakon što joj je kći počinila samoubojstvo. I njima će biti usmjeren dio novca. Koncert počinje u 19 sati, a cijena ulaznice je 20 kuna. U programu nastupit će Udruga Šokadija i KUD Mijat Stojanović iz Babine Grede, nekoliko tamburaških sastava (Kristali, Salaš, Zlatne niti, Srce slavonsko, ŽVA Nene iz Bošnjaka...), i Limena glazba Županja. Korisnici Dnevnog boravka Crvenog križa izvest će igrokaz, a nastupit će i gost iznenađenja. Organizatori pozivaju sve ljude dobre volje da pomognu ovu humanitarnu akciju.M.Lešić Omerović

Možda ste propustili...

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

Najčitanije iz rubrike