TvObzor
NOVO LICE U “RUŽI VJETROVA”

Arijana Čulina igra nezrelu,
neodgovornu i pohlepnu Dunju
Objavljeno 21. prosinca, 2012.
Osim kazališne i glumačke karijere, Arijana je novinska i TV kolumnistica, najpoznatija joj je uloga Goge Bjondine

Dunja je oportunist, neodgovorna, nezrela i pohlepna osoba. Ima karizmu koja joj dopušta manipulirati s ljudima, pogotovo muškarcima. Zanimljiva i osebujna na prvi pogled, ima dobar ukus i kozmopolitski pogled na svijet. Dunja dolazi u “Ružu vjetrova” unijeti nemir u obitelji Bartulović i Matošić. Opaku zlicu utjelovila je poznata glumica Arijana Čulina.

Dunja je gradska žena iz dobrostojeće obitelji divljeg duha i beskrupulozne naravi. Na studiju u Zagrebu upoznala je Krstu gdje su zajedno slušali satove španjolskog i dijelili ljubav prema poeziji i kulturi. Krsto je bio njena stabilna luka, a Dunja njegov buntovni odmak. Početni mladenački zanos ubrzo se pretvorio u nepodnošljivu životnu rutinu za Dunju s kojom se ona ne zna i ne želi nositi. Kad Šimun napuni deset godina, Dunja odlazi bez pozdrava na jedno od svojih putovanja, no ovaj se put ne vraća, zauvijek ih je napustila. Nakon dvadeset godina tišine, svjesna da je nemoguće dobiti Krstin i Šimunov oprost, Dunja se vraća na maslinik s paklenim planom. Hoće li joj njezini muškarci oprostiti i primiti je natrag, te kako će sve ovo utjecati na Suzanu?

Poznata hrvatska glumica Arijana Čulina utjelovila je opaku zlicu Dunju. Arijana je rođena 1965. godine. U Splitu je završila srednju upravnu školu, te Muzičku školu “Josip Hatze”, odsjek solo pjevanja. Diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Odigrala je niz kazališnih uloga u komedijama, dramama, mjuziklima. Angažirana je u splitskom HNK-u više od dvadeset godina. Od televizijskih joj je možda najpoznatija uloga Milijane u seriji “Đekna još nije umrla, a kad će ne znamo”, a tu su još uloge u serijama “Novo doba”, “Cimmer fraj”, “Ptice nebeske”. Osim kazališne i glumačke karijere, Arijana je novinska i TV kolumnistica, najpoznatija joj je uloga Goge Bjondine kroz koju je na televiziji tri godine komentirala aktualne dnevne događaje, muško-ženske odnose i doticala razne teme iz svakodnevnog života te aktualno političke teme. Izdala je sedam knjiga, od kojih je “Šta svaka žena triba znat o onin stvarima”, dosegla više od 60.000 prodanih primjeraka. Za dramu “Splitska kvatrologija” nagrađena je Nagradom “Marin Držić”.

Arijana je oduševljena pozitivnom i profesionalnom atmosferom na setu, o čemu kaže:

- Na setu surađujem sa svojim bivšim kolegama, a novi kolege su me vrlo lijepo prihvatili. Uz naporan glumački posao i tempo rada, na koji smo već navikli, jako je ugodna atmosfera na setu i zaista imam osjećaj kao da sam ovdje već duže vrijeme.

Iako je Dunja sasvim različita od svih uloga s kojim se susrela, Arijana je bila spremna na ulogu sasvim drugačijeg lika od njenih dosadašnjih, što u jednu ruku smatra izazovom. Opaku zlicu Dunju doživljava kao jako opasnu.

Piše: Dražen BAĐUN
Nove epizode od 7. siječnja

Iako serija “Ruža vjetrova”, zbog posebnih blagdanskih programskih sadržaja RTL Televizije, neće biti prisutna na malim ekranima, po povratku serije životi najdražih obitelji Matošić, Odak i Bartulović zakomplicirat će se. Od nekih ćemo se likova oprostiti, dok će drugi doći u seriju kako bi dodatno zapaprili stvari. Nove epizode su na programu RTL Televizije od 7. siječnja 2013. godine (20 sati).

Možda ste propustili...

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

Najčitanije iz rubrike