Regija
PROŠAO GRADONAČELNIKOV PRIJEDLOG

Županjci usvojili proračun za 2013.
Objavljeno 20. prosinca, 2012.

ŽUPANJA – Gradsko vijeće Županje donijelo je izmjene i dopune proračuna za 2012. godinu. Razlog drugog rebalansa je usklađivanje prihoda i rashoda s predviđenim ulaganjima, odnosno brisanje planiranog kreditnog zaduženja predviđenog u iznosu od osam milijuna kuna. Grad Županja je sredinom kolovoza od Vlade RH zatražio suglasnost za podizanje kredita radi nastavka investicijskog ciklusa, no nikakva povratna informacija nije stigla.

Gradonačelnik Davor Miličević poručio je kako bi volio da dobije odgovor, bez obzira na to kakav će biti. Napomenuo je i to da ima saznanja da su pojedinci u gradu, ustvrdivši da svatko može pretpostaviti o kome je riječ, u Zagreb slali prijave s ciljem uskraćivanja suglasnosti.

Vijećnici su usvojili i proračun za 2013. godinu “težak” 27,5 milijuna kuna. Županjski proračun za sljedeću godinu niži je od ovogodišnjeg za više od dva milijuna kuna i prema riječima gradonačelnika Miličevića, realno je planiran i vodilo se računa da nitko od korisnika ne bude uskraćen. Nisu predviđene veće investicije jer se o svakoj kuni vodi računa i morat će se racionalno trošiti. Miličević je uvjeren da će u sljedećoj godini doći do pozitivnih pomaka u gradu, posebice što se tiče gospodarstva, napomenuvši da je tvrtka Strateški plan pri kraju s ishođenjem građevinske dozvole za gradnju energane u Županji. Napomenuo je da je u već u prvom polugodištu 2013. moguć rebalans proračuna u pozitivnom smislu, odnosno njegovo povećanje.M.Lešić Omerović

Županjski proračun za sljedeću godinu niži je od ovogodišnjeg za više od dva milijuna kuna

Možda ste propustili...

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

PREDSTAVIO POSLJEDNJI ROMAN

Miro Gavran u Donjem Miholjcu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana