Regija
TIHANA TOPIĆ IZ ŽUPANJE ISPUNILA SAN

Magistrirala je elektrotehniku, a uzgaja cvijeće
Objavljeno 18. prosinca, 2012.
Elektrotehniku je završila u Osijeku s prosjekom 4,89

ŽUPANJA - Novine su sve češće pune priča o odlasku mladih u Kanadu ili druge zemlje, no priča Županjke Tihane Topić, magistrice elektrotehnike, potpuno je drukčija - s diplomom u ruci odlučila se za ljubav iz djetinjstva, uzela kredit i ostala u svome gradu raditi s cvijećem. Njezinu odluku podržala je obitelj, roditelji Branka i Ivan, ali i šira društvena zajednica, jer na početku poduzetničke staze, uz blagoslov župnika vlč. Ivana Varoščića i čestitke gradonačelnika Davora Miličevića, podršku su joj došli pružiti i brojni sugrađani.

- Kada je mama otvorila cvjećarnicu bio je rat, tata je bio na bojištu, a ja sam, iako sam imala samo pet i pol godina, morala često paziti na cvjećarnicu. Sestra je tada bila još mlađa, imala je samo tri godine. I eto, zavoljela sam cvijeće i ovaj posao - ispričala nam je Tihana (25), koja je elektrotehniku završila u Osijeku s prosjekom ocjena 4,89.

- Elektrotehnika je, kada sam upisivala fakultet, bila perspektivno zanimanje. I sada je, ali situacija u državi, na tržištu rada, nije baš sjajna. Zato sam uz pomoć Croatia banke, svojih roditelja i poduzetničke linije preko HBOR-a, odlučila početi ostvarivati svoj san - cvjećarstvo - iskrena je ova mlada Županjka, koja ne žali ni godina studiranja u Osijeku, ali ni svoju odluku da diplomu magistrice elektrotehnike zamijeni neizvjesnom sudbinom u poduzetništvu.

- Imala sam tijekom studiranja državnu stipendiju, ali najveću potporu davala mi je moja obitelj, moji roditelji, sestra, brat. Znate, svugdje je lijepo, ali kod kuće je najljepše - s osmijehom nam je rekla Tihana Topić.

Priznaje da upornost, strpljivost, ali i vjera u sebe i svoje najbliže, mogu dovesti do cilja. Na otvorenju svoje cvjećarnice zahvalila je svima koji su joj pomogli, a vlč. Ivanu Varoščiću je rekla: Najvažniji mi je blagoslov na ovome početku.

Zadovoljstvo zbog hrabrosti mlade sugrađanke pokazao je i županjski gradonačelnik Davor Miličević, poželjevši Tihani mnogo uspjeha u poduzetničkim vodama. Ova je Županjka u najljepše vrijeme, uoči blagdana Božića, svoj san doista počela ostvarivati...

Zdenka KNEŽEVIĆ

Uz pomoć Croatia banke, roditelja HBOR-a, odlučila sam početi ostvarivati svoj san, kaže Tihana

Možda ste propustili...

TURISTIČKA PONUDA ŽUPANJE POSTALA BOGATIJA

Kuća za odmor “Šokačka lady” otvorena je za goste

LJUBIČASTA POLJA MAKA FOTOATRAKCIJA

Kod Topolja više od stotinu hektara zasijano je makom

PRVI ZAJEDNIČKI NASTUP BARANJSKIH PROIZVOĐAČA

Dvije šampionske titule, zlatne i srebrne medalje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LJUBIČASTA POLJA MAKA FOTOATRAKCIJA

Kod Topolja više od stotinu hektara zasijano je makom

2

UREĐENJE PONOSA BIVŠEG TRGOPROMETA

Bivšu robnu kuću Roma kupila tri Đakovčanina

3

BUDI SE JEDINO BARANJSKO MJESTO NA DUNAVU

Na Zelenom otoku najviše je novih smještajnih kapaciteta