Regija
TIHANA TOPIĆ IZ ŽUPANJE ISPUNILA SAN

Magistrirala je elektrotehniku, a uzgaja cvijeće
Objavljeno 18. prosinca, 2012.
Elektrotehniku je završila u Osijeku s prosjekom 4,89

ŽUPANJA - Novine su sve češće pune priča o odlasku mladih u Kanadu ili druge zemlje, no priča Županjke Tihane Topić, magistrice elektrotehnike, potpuno je drukčija - s diplomom u ruci odlučila se za ljubav iz djetinjstva, uzela kredit i ostala u svome gradu raditi s cvijećem. Njezinu odluku podržala je obitelj, roditelji Branka i Ivan, ali i šira društvena zajednica, jer na početku poduzetničke staze, uz blagoslov župnika vlč. Ivana Varoščića i čestitke gradonačelnika Davora Miličevića, podršku su joj došli pružiti i brojni sugrađani.

- Kada je mama otvorila cvjećarnicu bio je rat, tata je bio na bojištu, a ja sam, iako sam imala samo pet i pol godina, morala često paziti na cvjećarnicu. Sestra je tada bila još mlađa, imala je samo tri godine. I eto, zavoljela sam cvijeće i ovaj posao - ispričala nam je Tihana (25), koja je elektrotehniku završila u Osijeku s prosjekom ocjena 4,89.

- Elektrotehnika je, kada sam upisivala fakultet, bila perspektivno zanimanje. I sada je, ali situacija u državi, na tržištu rada, nije baš sjajna. Zato sam uz pomoć Croatia banke, svojih roditelja i poduzetničke linije preko HBOR-a, odlučila početi ostvarivati svoj san - cvjećarstvo - iskrena je ova mlada Županjka, koja ne žali ni godina studiranja u Osijeku, ali ni svoju odluku da diplomu magistrice elektrotehnike zamijeni neizvjesnom sudbinom u poduzetništvu.

- Imala sam tijekom studiranja državnu stipendiju, ali najveću potporu davala mi je moja obitelj, moji roditelji, sestra, brat. Znate, svugdje je lijepo, ali kod kuće je najljepše - s osmijehom nam je rekla Tihana Topić.

Priznaje da upornost, strpljivost, ali i vjera u sebe i svoje najbliže, mogu dovesti do cilja. Na otvorenju svoje cvjećarnice zahvalila je svima koji su joj pomogli, a vlč. Ivanu Varoščiću je rekla: Najvažniji mi je blagoslov na ovome početku.

Zadovoljstvo zbog hrabrosti mlade sugrađanke pokazao je i županjski gradonačelnik Davor Miličević, poželjevši Tihani mnogo uspjeha u poduzetničkim vodama. Ova je Županjka u najljepše vrijeme, uoči blagdana Božića, svoj san doista počela ostvarivati...

Zdenka KNEŽEVIĆ

Uz pomoć Croatia banke, roditelja HBOR-a, odlučila sam početi ostvarivati svoj san, kaže Tihana

Možda ste propustili...

SUFINANCIRALO MINISTARSTVO SPORTA

Otvoren je višenamjenski teren NK-a Suhopolje

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

Najčitanije iz rubrike