Regija
INVESTICIJE U BABINOJ GREDI

Snijeg zaustavio radove na cesti
Objavljeno 11. prosinca, 2012.

BABINA GREDA - Iako je snijeg bio najavljivan danima, još u prošli petak središte Babine Grede izgledalo je kao golemo gradilište kroz koje su i mladi i stari tražili način kako proći, gdje sigurno prijeći cestu, a ne uprljati blatom obuću.

- U tijeku su tri velike i značajne investicije, počevši od uređenja Hrvatskog doma do gradnje kružnog toka i završetka vodovodne mreže u Savskoj ulici - kazao je načelnik Babine Grede Josip Krnić.

Doduše, priznao je kako pojedini mještani negoduju što se s građevinskim radovima krenulo pred samu zimu.

- No, to su vrlo značajne investicije i vjerujem da će, nakon njihova završetka, problemi zbog bagera, mehanizacije i blata biti zaboravljeni - dodao je Krnić.

A da se doista ima čime pohvaliti, svjedoče i podaci o radovima na kružnom toku koji će trajati punih šest mjeseci. Investicija je vrijedna čak 4,6 milijuna kuna, a najveći dio sredstava osiguralo je Ministarstvo regionalnog razvoja kroz program EIB 2.

- Imamo izvrsnu suradnju i sa Županijskom upravom za ceste, s obzirom na to da dio kružnoga toka prolazi cestom u njihovoj nadležnosti, tako da će i oni financijski poduprijeti njegovu gradnju. Ministarstvo regionalnog razvoja osiguralo je 2,33 milijuna kuna plus PDV - pojasnio je babogredski načelnik.

Krnić je zadovoljan i što je Savska ulica, odnosno stotinu kućanstava u tome dijelu Babine Grede, napokon dobilo vodovodnu mrežu i pitku vodu. Samo središte općine uskoro bi, s novim pročeljem, trebala krasiti i zgrada Hrvatskog doma, koja dobiva i novo grijanje i podove.

- Radovi na objektu Hrvatskog doma vrijedni su približno 750.000 kuna, od čega je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurao 72 posto, a ostalo Općina - naglasio je načelnik Krnić. Z.Knežević

Radovi na objektu Hrvatskog doma iznose približno

750

tisuća kuna

Možda ste propustili...

ŽUC VSŽ-A I U 2023. OČEKUJE USPJEŠNO POSLOVANJE

Gotovo 5 milijuna eura za županijske ceste

ODOBRENE ČETIRI STIPENDIJE

Potpisani ugovori sa stipendistima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DJEČAK KOJI MOŽE BITI INSPIRACIJA SVAKOME

Za Karla, rođenog s cerebralnom paralizom, “ne mogu” ne postoji

2

SREDNJA ŠKOLA DONJI MIHOLJAC IMA NOVI ZANIMLJIVI PROJEKT

Uzgajat će zečeve, patke i kokoši

3

ISKUSTVA S NOVOM OBVEZOM

Mnoge škole imaju kuhinju,
nedostaju im oprema i kuhari