Osijek
BILJSKO KOMUNALNO PODUZEĆE PODIŽE RAZINU SIGURNOSTI U PROMETU, ALI...

Kada su radovi konačno počeli, radnike u Bilju zaustavio snijeg
Objavljeno 10. prosinca, 2012.
Za autobusno ugibalište pokraj škole bit će izdvojeno 300.00 kn

Vezani članci

NAJAVILA TUŽBU PROTIV PREDSJEDNIKA VIJEĆA

Bilkić: Oštetili su Općinu Bilje za četiri milijuna kuna

Djelatnici biljskog komunalnog poduzeća “Komunalno Bilje” proteklih su se dana doslovno utrkivali s vremenskim prilikama kako bi napravili što više posla prije negoli padne snijeg.

Tako je u biljskoj Ulici Košuta Lajoša dio tvrtke “Komunalno Bilje” koji se bavi građevinskim održavanjem javnih površina betonirao stazu u toj ulici.

Načelnica Općine Bilje Ružica Bilkić kazala je kako će se ta ulica urediti u svojoj punoj dužini, i to na jednoj strani jer samo s te strane postoji staza.

- Do sada su djelatnici našeg komunalnog poduzeća odradili tri četvrtine posla na nogostupu u ovoj ulici, a nakon završetka tog posla bit će uređeni i oborinski kanali. I u tom dijelu mjesta želimo podići razinu sigurnosti pješaka u prometu, velik broj učenika njome prolazi na putu prema školi. Iste smo poslove predvidjeli i u ostalim mjestima naše općine i to prema prioritetima koje su odredili tamošnji mjesni odbori, kaže načelnica.

Dodaje kako su za te poslove osigurana značajna sredstva u općinskom proračunu. U Lugu, Vardarcu u Kopačevu prioritet su popisali i definirali mještani i predsjednici vijeća mjesnih odbora. Do kraja godine treba se odraditi, procjenjuje se, posao vrijedan 300.000 kuna, a za nagodinu je za takve poslove predviđeno pola milijuna kuna.

- Upravo smo otvorili još jedno gradilište u ulici koja vodi pokraj škole - gradnju autobusnog ugibališta započeli kako smo i najavili također kako bismo povećali sigurnost mještana u prometu. Taj je građevinski zahvat vrijedan 300.000 kuna i trebao bi biti okončan u tridesetak dana. Trenutno smo u pregovorima i rješavanju imovinsko-pravnih odnosa za gradnju nogostupa prema groblju. I ta bi se investicija trebala uskoro početi realizirati jer se do groblja moglo samo cestom pa ljudi nisu mogli normalno hodati zbog gužvi i automobila u vrijeme pogreba, kaže načelnica Bilkić.

Darko PEJIĆ
OBILJEŽILI DAN MJESTA BILJE

Proteklu su subotu Biljani obilježili Dan mjesta Bilje, bar onoliko koliko im je to dopustilo pogoršanje vremena i snježna mećava. Općinska načelnica Ružica Bilkić kaže kako su tom prigodom prijepodne položili vijence na ulazu u Bilje, a nakon toga održana je sveta misa.

Ružica Bilkić

načelnica Općine

U Lugu, Vardarcu u Kopačevu prioritete su definirali i mještani i mjesni odbori

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike