Regija
PROJEKT ŽUPANIJE I OPĆINE BABINA GREDA

Eksploatacija geotermalne vode
Objavljeno 7. prosinca, 2012.

BABINA GREDA - Aktivnosti oko školske sportske dvorane, gradnja ceste između Babine Grede i Prkovaca, obnova Hrvatskog doma, samo su neke od tema sastanka župana vukovarsko-srijemskog Bože Galića i suradnika s načelnikom Općine Babina Greda Josipom Krnićem. Sastanak je donio vrlo bitan zaključak: Babina Greda i Županija osnovat će tvrtku za korištenje tople vode kao obnovljivog izvora energije.

- Vjerujemo da će osnivanje tvrtke dati rezultate, jer prvi korak je idejni projekt, kako bismo dobili pravo korištenja i eksploatiranja tople vode - pojasnio je župan Božo Galić, dok je Zvonimir Ćordašić, direktor Razvojne agencije “Hrast”, istaknuo kako je agencija pozdravila ovu incijativu.

- Ovo je izuzetno složen projekt koji pojedinačno mala općina ne može riješiti - istaknuo je Ćordašić i pojasnio kako će formirati interdisciplinarni tim u kojemu će svatko raditi svoj dio posla kako bi projekt bio u fazi da može ići u komercijalnu eksploataciju.

- Treba riješiti imovinsko-pravne odnose, zatim koncesije, a onda tehničko pitanje dovođenja termalne vode na površinu. Treba napraviti vrlo ozbiljnu studiju koja će pokazati koje su sve mogućnosti eksploatacije, u kojim ekonomskim i gospodarskim potencijalima - dodao je Ćordašić najavljujući da će se nakon toga otvoriti mogućnost kandidiranja projekta prema EU fondovima.

Sastankom je bio zadovoljan i načelnik Krnić, naglasivši da Općina nema dovoljno resursa kako bi sama krenula u ovaj projekt.Z.Knežević

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike