Regija
LJUTITI STANARI SVAČIĆEVE ULICE U ŽUPANJI

Bageri odradili samo trećinu posla i otišli
Objavljeno 5. prosinca, 2012.

ŽUPANJA - Radost stanovnika županjske ulice Petra Svačića zbog radova na novoj vodovodnoj mreži trajala je vrlo kratko, jer tek što su stigli do trećine ulice, bageri i mehanizacija povukli su se, ostavljajući za sobom tragove radova, bez naznaka hoće li i kada biti nastavljeni.

- Lijepo je što su napokon počeli radovi, no čuli smo kako nema novca za njihov nastavak. Kako se to može dogoditi, pa valjda je najprije trebalo osigurati sredstva, a ne davati nam lažnu nadu da ćemo svi imati nove vodovodne cijevi - požalila se Mara M.

Njezine sumnje u nedostatak novca odlučno odbacuje direktor Komunalca Ilija Lešić, pojašnjavajući da su dovršeni radovi u okviru I. faze.

- Planirano je postavljanje novih vodovodnih cijevi u toj ulici obavljati u nekoliko faza. Prva je završena, radilo se o 570.000 kuna, a mi smo, u suradnji s kooperantima, planirane radove završili i prije predviđenog roka - istaknuo je Lešić.

Veći dio sredstava, 500.000 kuna, osigurale su Hrvatske vode, a nastavak radova planiran je početkom sljedeće godine.

- Ukupno se radi o investiciji od dva milijuna kuna u okviru koje će Svačićeva ulica dobiti kvalitetnu, modernu vodovodnu mrežu. Svako domaćinstvo imat će novi priključak do metar u dvorište, šahte za vodomjere bit će suvremene i izolirane od loših vremenskih utjecaja - dodaje Lešić.(Z.K.)

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENA DRUGA PJESNIČKA ZBIRKA

’’Študiranja gospoje Šokice’’ Sandre Kopić

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

Najčitanije iz rubrike