Regija

Susret s invalidnim osobama iz Gunje, Drenovaca, Orašja
Objavljeno 3. prosinca, 2012.

ŽUPANJA - Povjerenstvo za pastoral osoba s invaliditetom organiziralo je susret u župi sv. Nikole Tavelića pod geslom “Gospodin je pastir moj”, tijekom kojega je misno slavlje predvodio vlč. Alojz Kovaček, uz domaće župnike vlč. Ivana Varoščića i vlč. Marka Peulića, dekana Županjskog dekanata.

- Svi mi smo Božja djeca i potrebna nam je Božja snaga za život. Jednom godišnje organiziramo ovakav susret na razini naših dekanata - istaknula je, između ostalog, Jadranka Ivkić, pozdravljajući sve sudionike u ime Povjerenstva za pastoral osoba s invaliditetom.

Misno slavlje animirao je band Mir iz župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja. Cijelu je svetu misu znakovnim jezikom prenosila mlada studentica Ilka Zadro, a čitala je slijepa djevojka Katarina Ivkić. Vlč. Alojz Kovaček naglasio je da osobe s invaliditetom žive za ovakve susrete i od ovakvih susreta, osjećajući međusobno podršku i razumijevanje u nošenju svakodnevnih poteškoća.

Nakon svete mise sudionici susreta uživali su i u prigodnome programu, u kojemu su, uz glazbene sastave mladih Mir i Shalom, sudjelovali i učenici iz OŠ Mate Lovraka. Mladi glazbenici iz benda Mir na vrlo su zanimljiv način prikazali i dva igrokaza, što su sudionici susreta iz Županje, Gunje, Drenovaca i Orašja u BiH nagradili dugim i toplim pljeskom. Z.Knežević

Možda ste propustili...

OCJENJIVANJE ZA 7. SAJAM VINA I KULENA

12 zlatnih, 27 srebrnih i šest brončanih vina

PODRUČJE S VELIKOM PROIZVODNJOM KAMILICE

Radovi na “Kući čaja - oazi mira” pri kraju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POTPISAN UGOVOR S IZVOĐAČIMA

Radovi na regulaciji desne
obale Dunava vrijedni 47 mil. kuna

2

DRENOVČANI RAZMATRAJU I DRUGE OPCIJE

Gunja i Drenovci ipak
bez zajedničkog TZ-a?

3

U MIMOHODU ĆE BITI VIŠE OD 75 KUD-OVA I TRIDESETAK ZAPREGA

Vinkovačke jeseni od 9. do 18. rujna, otvara se i Bircuz