Kultura
“SAMO MAJKA I KĆI”

Koja sve pitanja djevojčica može svakodnevno postavljati svojoj majci
Objavljeno 3. prosinca, 2012.

U Muzeju za umjetnost i obrt književnica Julijana Matanović promovirala je svoju novu knjigu 'Samo majka i kći’.

Nova knjiga te rado čitane hrvatske književnice niz je priča o životu jedne male obitelji koju čine samo majka i kći. Zgode iz svakodnevnog života i neobična pitanja koja djevojčica postavlja majci često središnje su mjesto ovih priča. Dirljivo, osjećajno i duhovito štivo zacijelo će pronaći put do srca čitatelja.

Pišući ne samo o obitelji i rodbini nego i o prijateljima i poznanicima ili o nepoznatim ljudima i djeci, s kojima se nekad slučajno susrela, dotičući se, redovito s nepogrešivom lucidnošću i zavidnom britkošću, velikih događaja nacionalne povijesti, od socijalističkoga naslijeđa Drugoga svjetskog rata, preko Hrvatskog proljeća do Domovinskog rata i poslijeratne tranzicije, progovarajući o svojoj omiljenoj problematici, knjigama i književnim likovima ili o književnosti uopće te o vječnim životnim postulatima i zagonetkama, etici, moralu, bolesti i smrti, pripovjedačica knjige “Samo majka i kći” otkriva vlastitu izmještenost i nepodnošljiv osjećaj nepripadanja, ali i potrebu da, pozicionirajući i identificirajući sebe, osigura poziciju i identitet svojoj kćeri.

Na promociji nove knjige bile su spisateljice Sanja Pilić i Sanja Polak, pjevačice Maja Vučić i Ivana Radovniković, glumice Anja Šovagović Despot i Nada Subotić, akademski slikar Dimitrije Popović, radijska voditeljica i urednica Sonja Šarunić i drugi zainteresirani. (D.Kć.)

Možda ste propustili...

SPOT “VOLJENO MOJE” ANTONIJE BUDANO

Težina i istinska ljepota majčinstva

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Belom Manastiru

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ILIJANA LONČAR PLESAČICA, KOREOGRAF, PEDAGOGINJA

Ples oplemenjuje, zato bi trebao biti bar djelić života svakog pojedinca

2

POČINJE VENECIJANSKI BIJENALE

Najvažniji događaj za suvremenu umjetnost

3

3. FORUM JULIJA KNIFERA NA AUKOS-u

Znamo li zašto je Knifer veliki umjetnik?