Kultura
“SAMO MAJKA I KĆI”

Koja sve pitanja djevojčica može svakodnevno postavljati svojoj majci
Objavljeno 3. prosinca, 2012.

U Muzeju za umjetnost i obrt književnica Julijana Matanović promovirala je svoju novu knjigu 'Samo majka i kći’.

Nova knjiga te rado čitane hrvatske književnice niz je priča o životu jedne male obitelji koju čine samo majka i kći. Zgode iz svakodnevnog života i neobična pitanja koja djevojčica postavlja majci često središnje su mjesto ovih priča. Dirljivo, osjećajno i duhovito štivo zacijelo će pronaći put do srca čitatelja.

Pišući ne samo o obitelji i rodbini nego i o prijateljima i poznanicima ili o nepoznatim ljudima i djeci, s kojima se nekad slučajno susrela, dotičući se, redovito s nepogrešivom lucidnošću i zavidnom britkošću, velikih događaja nacionalne povijesti, od socijalističkoga naslijeđa Drugoga svjetskog rata, preko Hrvatskog proljeća do Domovinskog rata i poslijeratne tranzicije, progovarajući o svojoj omiljenoj problematici, knjigama i književnim likovima ili o književnosti uopće te o vječnim životnim postulatima i zagonetkama, etici, moralu, bolesti i smrti, pripovjedačica knjige “Samo majka i kći” otkriva vlastitu izmještenost i nepodnošljiv osjećaj nepripadanja, ali i potrebu da, pozicionirajući i identificirajući sebe, osigura poziciju i identitet svojoj kćeri.

Na promociji nove knjige bile su spisateljice Sanja Pilić i Sanja Polak, pjevačice Maja Vučić i Ivana Radovniković, glumice Anja Šovagović Despot i Nada Subotić, akademski slikar Dimitrije Popović, radijska voditeljica i urednica Sonja Šarunić i drugi zainteresirani. (D.Kć.)

Možda ste propustili...

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

ILIJANA LONČAR PLESAČICA, KOREOGRAF, PEDAGOGINJA

Ples oplemenjuje, zato bi trebao biti bar djelić života svakog pojedinca

Najčitanije iz rubrike