Regija
LIONSI DONIRALI 12.000 KUNA UDRUZI NE-OVISNOST

U liječenje ovisnika od proljeća uvode terapijsko jahanje
Objavljeno 1. prosinca, 2012.

VRBICA – Projekt terapijskog jahanja, o kome se u Udruzi Ne-ovisnost već duže vrijeme govori, na proljeće će početi s realizacijom. Tome je uveliko pomogao Savez udruga Lions klubova Hrvatske donacijom od 12.000 kuna čiji su predstavnici, točnije članovi Lions kluba Đakovo, ovih dana posjetili Terapijsku zajednicu u Vrbici, te se uvjerili kako su njihova sredstva kvalitetno utrošena. Predsjednik Lions kluba Đakovo, Ivan Tandara, pojašnjava suradnju.

- Riječ je o donaciji članova Distrikta Lionsa Hrvatske za ovu udrugu. Ugodno sam iznenađen svime što sam ovdje vidio, odnosno kako su dečki iz Ne-ovisnosti iskoristili sredstva koja su im hrvatski Lionsi donirali tijekom ljeta. Vjerujem da će se ova suradnja nastaviti i dalje i da će biti još prilike, ali i sredstava, da se ovoj udruzi pomogne. Naša parola i jest: Služimo! - kazao je Tandara.

Dodao je kako su njihova sredstva pomogla nabavi konja za terapijsko jahanje, a riječ je o 12.000 kuna, te drugim namjenama. Ugovori o donaciji ovjereni su u Terapijskoj zajednici u Vrbici.

Predsjednik udruge Ne-ovisnost Tomislav Mišetić zahvalio je Lionsima na donaciji.

- I lionsi i Udruga Ne-ovisnost su na ovim prostorima poznati, i jedni i drugi dali su svoj doprinos na ovom području. Nisam se iznenadio kad su nas Lionsi kontaktirali i ponudili suradnju. Kako od ranije pripremamo pilot-projekt terapijskog jahanja, odnosno uvođenja u rehabilitaciju ovisnika, u čiju se izradu uključio i Mato Čačić, sredstva smo iskoristili kako bismo zatvorili financijsku konstrukciju. Uz pomoć Lionsa to je učinjeno. Kupili smo konja za terapijsko jahanje i neophodnu opremu. Već na proljeće ćemo krenuti u realizaciju projekta, a prije toga ćemo obučiti naše djelatnike i korisnike za vođenje terapijskog jahanja. Bit će to po svim propisanim standardima i u suradnji s Hrvatskim savezom za terapijsko jahanje. Osim za naše korisnike, terapijsko jahanje bit će ponuđeno svima koji to budu željeli koristiti. Dakako, besplatno - poručuje Tomislav Mišetić.M.Muškić

Terapijsko jahanje bit će besplatno ponuđeno svima koji ga žele koristiti

Možda ste propustili...

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

KAPITALNE INVESTICIJE U ZASELCIMA ZOLJANA I PRIGRADSKOM NASELJU MARTINU

Sportski centar, ceste i vodovodi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli