Regija
OPG-A IZ NIZE U NEW YORKU

Amerikanci razgrabili slavonske
ekološke sokove i džemove
Objavljeno 1. prosinca, 2012.

Vezani članci

LIONSI DONIRALI 12.000 KUNA UDRUZI NE-OVISNOST

U liječenje ovisnika od proljeća uvode terapijsko jahanje

NAŠICE - Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Marica Jug, iz Nize, koje se bavi ekološkim uzgojem jabuka, šljiva, krušaka i marelica, te preradom tog voća, uspješno je predstavilo svoj proizvodni program na sajmu CROATIAN art&craft EXPO 5, koji je održan u New Yorku, od 19. do 21. studenoga.

Sajam je organiziran s ciljem promoviranja autentičnih proizvoda, tradicijskih i umjetničkih obrta, te etno i gastrosuvenira Hrvatske. Osim OPG Marica Jug, na gospodarskoj priredbi u New Yorku sudjelovalo je još devet hrvatskih proizvođača. Izloženi su autohtoni proizvodi, predstavljeni stari zanati i obrti, sve kako bi se predstavio i osnažio hrvatski ruralni turizam i poljoprivreda. Predstavljanje hrvatske ponude na vizualno iznimno atraktivnom štandu uspješno je odradila mlada glumica Nova Bajamonti, koja je bila posebno angažirana radi učinkovitije zamijećenosti proizvoda. Posjetitelje su na štandu privlačili ekosokovi od jabuke, višnje i kruške u bag-in-box pakiranjima od tri i pet litara.

- Sretna sam što su naši proizvodi zainteresirali američke posjetitelje. Pozitivno su reagirali na sokove i džemove, vizualni identitet ambalaže, kao i na činjenicu da smo prilagođeni ekološkim trendovima. Jako sam zadovoljna što su Amerikanci pokazali da znaju cijeniti izvornu, ekološku proizvodnju - rekla nam je Marica Jug, zadovoljna i radosna što su se američki gastronomi uvjerili u kvalitetu sokova i džemova iz Nize.

Također je sretna što su na sajmu prodane sve količine koje su dopremljene u New York, te što su uspostavljeni kontakti s potencijalnim klijentima.

Inače, biološki zdravi voćni sokovi i džemovi iz Nize redovito su izlagani na domaćim sajmovima u Zagrebu, Požegi i Đakovu, ali i na međunarodnom sajmu u Nürnbergu.S.Fridl

Na sajmu su prodani svi proizvodi koji su dopremljeni u New York

Možda ste propustili...

JAVNI POZIV ZA PREDLAGANJE ČLANOVA

Osniva se Kulturno vijeće Grada Vukovara

Najčitanije iz rubrike