Regija
KRAĐE NA GRADSKOM GROBLJU U ŽUPANJI

S grobova kradu brončane vaze
Objavljeno 30. studenog, 2012.

ŽUPANJA - Ove godine na županjskom i štitarskom groblju zabilježen je veliki broj krađa brončanih vaza nakon blagdana Svih svetih.

- Svako malo netko nam se žali da je s groba njihova pokojnika ukradena brončana vaza. Ne znamo što više možemo učiniti, jer doista nismo u mogućnosti kontrolirati cijelo groblje sv. Jurja svake minute - žale se djelatnici tvrtke Komunalac d.o.o., u čijoj je nadležnosti groblje.

Drskim kradljivcima očito ništa nije sveto, a zarada preprodajom potiče ih i na ovakve poteze, mišljenja su djelatnici Komunalca. Iako za skidanje samo jedne brončane vaze treba i alata i vremena, kradljivcima se ne može ući u trag, a teško ih je, priznaju i komunalčevi radnici, uhvatiti na djelu.

- Mi takve slučajeve, u suradnji s policijom, prijavljujemo, odnosno podnosimo prijavu protiv nepoznatog počinitelja - ističe direktor županjskog Komunalca Ilija Lešić.

- Vrijednost vaze u drugom je planu, gore je to što znamo da je krađom netko oskvrnuo posljednje počivalište naših najmilijih - zaključuju oštećeni Županjci.Z.Knežević

Možda ste propustili...

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

POVJERENSTVO ZA SUZBIJANJE OVISNOSTI VPŽ-A

Novi je predsjednik Siniša Brlas

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca