Novosti
TRI JARKA SVJETLA GRUPIRANA U TROKUT

Iznad KBC-a Osijek viđen NLO!
Objavljeno 28. studenog, 2012.
Na nebu nije bilo nijedne zvijezde, osim nečega velikog, sjajnog...

Tri grupirana svjetla raspoređena u trokut na obzorju zagolicala su maštu Osječanina Stjepana Rajndla koji nam je dojavio kako je siguran da je na nebu u utorak ujutro vidio NLO!

Objekt je stajao nekoliko trenutaka, a potom se velikom brzinom, svjedoči Rajndl, podigao i potom nestao iz njegova vidokruga. Iznenađenje je bilo to veće što je isti prizor vidio i nekoliko trenutaka kasnije i to s prozora Centra za dijalizu osječkoga KBC-a.

– Ovo što sam vidio doista je neobično. Promatrao sam taj trokutasti oblik s tri svjetla nekoliko minuta i odjednom je munjevitom brzinom krenuo prema gore i nestao. Šokirao sam se kad sam došao na dijalizu i pogledao kroz prozor – jedan takav svijetleći objekt ponovo sam vidio na zapadu i pozvao sam odmah i liječnicu i sestre da se uvjere, ispričao je Rajndl. Prozoru se primaknula i dr.sc. Lada Zibar koja je pojasnila da se već prilično razdanilo, a na nebu nije bilo nijedne zvijezde, osim nečega velikog, sjajnog, za što su okupljeni najprije pomislili da je zvijezda Sjevernjača. No nemoguće, jer je objekt stajao na zapadu.

– Ne razumijem se u astronomiju, no činjenica je da je na nebu bilo vidljivo jedino to – nešto što je izgledalo kao ogromna žuta zvijezda koja se nije micala. Bila je mnogo veća od obične zvijezde, ispričala je dr. Zibar. Denis Vida, predsjednik Astronomskog društva "Anonymus" iz Valpova kaže kako je riječ najvjerojatnije o iridijumima, satelitima vidljivima čak nekoliko puta dnevno. Vida kaže kako su sateliti posebnoga sjaja koji naglo bljesnu na nebu, što traje nekoliko sekundi. Jedan takav je i međunarodna svemirska postaja koja kad prelazi preko neba, pojašnjava Vida, svijetli neobičnim sjajem i može biti vidljiva čak nekoliko minuta.

- Ne moramo odmah pomisliti na izvanzemaljce jer NLO-i nikada nisu dokazani, prokomentirao je Vida.

Marija MIHELIĆ
Ljubičasta kocka klizila je prema istoku...

Rajdlu ovo nije prvi put da na nebu vidi nepoznati leteći objekt. Tako kaže da je prije desetak godina iza aviona vidio svjetlo u obliku ljubičaste kocke koje je bilo iza aviona.

- Polako je klizila i odlazila prema istoku. To je vidjelo nekoliko građana koji su zajedno sa mnom pokušavali odgonetnuti što se događa. Taj sam objekt promatrao dalekozorom i vidio sam da nije ništa što je nama ljudima uobičajeno vidjeti na nebu - prisjetio se Rajdl koji žali što i ovaj put nije nosio fotoaparat. Isto je rekla i dr. Zibar koja kaže kako joj je žao što objekt koji je vidjela nije bar snimila pomoću Iphonea.

Možda ste propustili...

KODŽOMAN, PERAS I MAMIĆ

Podignuta optužnica zbog isplate Vargi

PRVO ZASJEDANJE HRVATSKOGA SABORA 16. SVIBNJA

Plenković predao 78 potpisa Milanoviću

Najčitanije iz rubrike