Sport
OSJEČKI ODBOJKAŠKI PRVOLIGAŠI IGRAJU UZVRATE 2. KOLA KUPA

“Mursaši” potvrđuju prolaz, Osječanke bez predaje protiv Azene
Objavljeno 28. studenog, 2012.

Vezani članci

ODBOJKAŠI(CE) ULAZE U DRUGI DIO LIGAŠKOG DIJELA SEZONE

ŽOK Osijek želi izravnati račune

PORAZ ODBOJKAŠICA OSIJEKA

Kaštelanke drugi put ove sezone zaustavile Osijek

NAKON PRVIH ČETVRTFINALNIH UTAKMICA ODBOJKAŠKOG KUPA

“Mursaši” korak do završnog turnira

OSIJEK – Prije tjedan dana odigrane su gotovo sve prve utakmice četvrtfinala odbojkaškog Kupa Hrvatske. U planiranom terminu nisu igrali samo odbojkaši Vukovara i Rovinja, koji su tek jučer navečer odradili prvi dvoboj.

U uzvratu čeka nas i dvostruki program u Gradskom vrtu, koji u 18 sati otvaraju odbojkašice Osijeka i Azene Velika Gorica. Prvi dvoboj Azena je dobila lako i uvjerljivo (3:0), stoga je jasno da je favorit i večeras. Nakon poraza u Velikoj Gorici, učenice Miroslava Đekića prošli su vikend izgubile i u prvenstvu, prekinuvši tako i niz od šest pobjeda u borbi za bodove. No, bez obzira na sve, u uzvratnom ogledu Osječanke neće biti nemotivirane. Naprotiv, želja je Azeni otežati put na Final Four, kojem su, ruku na srcu, daleko bliže od domaćina.

- Rezultat iz prve utakmice je realan s obzirom na to da nismo bili na priželjkivanoj razini. Igrali smo u nekakvom grču, puni respekta prema suparnicama. No, vjerujem da ćemo na našem paketu pokazati više. Za to moramo biti agresivniji i odlučniji, a u tom slučaju sigurno ćemo Azeni otežati posao. Izgledi za prolazak još postoje, dok je tako, treba dati sve od sebe - kaže trener Đekić.

Dva sata kasnije (20 sati) na parket izlaze aktualni pobjednici Kupa, Mursa-Osijek i Rijeka. Ovo će biti treći sraz u nizu ovih suparnika u deset dana. Prva dva (jedan prvenstveni), Osječani su dobili bez izgubljenog seta, pa nema razloga sumnjati da serija završi pobjedom i proslavom plasmana na završni turnir.

- Napravili smo dobar posao, koji ipak još nije gotov. Stoga treba biti maksimalno oprezan i koncentriran večeras. U tom slučaju rezultat neće izostati - kaže trener “mursaša” Leonard Barić.

Večeras se igra još pet uzvratnih utakmica četvrtfinala Kupa Hrvatske. Kod odbojkaša se sastaju: Mladost Marina Kaštela - Zagreb (prva utakmica 3:0) i Mladost - Sisak (2:3). Kod žena parovi su: Rijeka - Marina Kaštela (3:1), Split 1700 - Poreč (0:3) i Mladost - Kaštela DC (3:0). N.Benčina

Najčitanije iz rubrike