Regija
NAKON TEKSTA U GLASU SLAVONIJE LJUDI VELIKA SRCA I DALJE POMAŽU

Ana i Valentino imaju novu,
lijepo uređenu kupaonicu
Objavljeno 28. studenog, 2012.

STARO TOPOLJE – Priča o samohranoj majci Ani i njezinom sinčiću Valentinu iz Starog Topolja, koji će za nekoliko dana napuniti četiri godine, baš na Svetog Nikolu, a koju pratimo nekoliko proteklih tjedana, jedna je od onih koje su izazvale neslućene pozitivne reakcije čitatelja. Osim što je tekst na našim web stranicama preporučen više od 1.100 puta, učinjeni su i brojni konkretni pomaci. Na Aninu adresu stiglo je mnogo paketa s odjećom, obućom, hranom i igračkama za dječaka, a uplaćeno je i nešto novca na račun, pa je Ana u miru mogla podmiriti dug za drva kojim će se ona i Valentino grijati ove zime.

Pisali smo i kako ta mlada žena živi u podstanarskim prostorijama obiteljske kuće u Starom Topolju, gdje je sagrađena, ali neuređena kupaonica u kojoj Ana, jer nema gdje, pere i posuđe. Zidovi su bili neožbukani i bez pločica. Javio nam se tada Našičanin Damir Vlašić, umirovljeni dragovoljac Domovinskog rata, koji je Ani darovao pločice! Ubrzo se javio i majstor Jadranko Lovaković, pa je Ana ovih dana dobila novu, lijepo uređenu kupaonicu. No, tu nije kraj. Ta mlada žena na Svetu Katu proslavila je svoj 26. rođendan! Slavlje su joj uveličali brojni prijatelji, među njima i Ana Vračević, Ivana Ružičić Milojević, koja je pokrenula i facebook grupu pod nazivom “Pružimo ruku malom Valentinu”, Damir Vlašić sa suprugom i brojni drugi. Ana je ugasila svjećice na torti, sretna što je stekla nove prijatelje.

Kako doznajemo, ni tu priči nije kraj. Naime, maleni Valentino, kako nam je rekla Ana, još nije kršten. Veliku čast, ali i kumovsku obvezu, na sebe su preuzeli supružnici Vlašić.

Ani, nezaposlenoj samohranoj majci, pomoć je i dalje potrebna, no uz prijatelje, sada je, kaže, sve lakše. Maja Muškić

Adresa i račun za pomoć

Ana Kneš

Dalmatinska 2

Staro Topolje

35214 Donji Andrijevci

račun: Valentino Kneš

PBZ 2340009 - 3215471786

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE: STOP ORUŽJU

Đakovo: Centar za socijalnu
skrb dobit će detektor metala

2

DANAS MEĐUNARODNI DAN BIJELE RODE

U Noskovcima je jedino Oporavilište za ozlijeđene rode

3

PRVI NAŠIČANIN NA NAJVIŠI VRH EUROPE PENJAO SE 10 SATI

Hrvoje Tržić je nakon
svog povijesnog uspjeha
poručio: “Ne odustajte”