Regija
NOVO ZLOSTAVLJANJE ŽIVOTINJA NA PODRUČJU ŽUPANJE

Ostavili štence u grmlju
Objavljeno 27. studenog, 2012.

ŽUPANJA - Najnoviji slučaj zlostavljanja životinja u Županji zabilježen je na groblju, ispred mrtvačnice.

- Navikli smo da građani u obližnje kontejnere ostavljaju sve i svašta, od dijelova namještaja do dječjih igračaka. No, zašto je netko ispred mrtvačnice ostavio šest štenaca, nije nam jasno - čudi se Pavo Naplačić, djelatnik županjskog “Komunalca”.

Njegovu začuđenost dijelili su i ostali djelatnici ove tvrtke, zaposleni na gradskome groblju.

Pročelniku Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i geodetske poslove Damiru Parmaću takvo ponašanje nije čudno, jer slične situacije se događaju gotovo svaki dan.

- I nedavno sam istaknuo kako građani u posljednje vrijeme odbacuju psiće kao da su igračke koje im više ne trebaju. Najčešće se ostavlja štenad, a po gradskim ulicama ne lutaju psi lutalice nego uhranjeni psi koje su vlasnici pustili na ulicu. Tako je u blizini dječjeg igrališta na Trgu prof. Robotića nedavno također bilo u kartonskoj kutiji nekoliko psića koje su djeca uzela i igrala se s njima - kaže Parmać.

- Možda naiđe netko zainteresiran za udomljavanje. Ako ne, obavijestit ćemo Upravni odjel za komunalno gospodarstvo da ih zbrine - poručili su djelatnici “Komunalca”.Z.Knežević

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike