Sport
PORAZ ODBOJKAŠICA OSIJEKA

Kaštelanke drugi put ove sezone zaustavile Osijek
Objavljeno 26. studenog, 2012.

Vezani članci

ODBOJKAŠI(CE) ULAZE U DRUGI DIO LIGAŠKOG DIJELA SEZONE

ŽOK Osijek želi izravnati račune

ČETVRTFINALE ODBOJKAŠKOG KUPA HRVATSKE

Mursa-Osijek favorit protiv Rijeke

ODBOJKAŠICE OSIJEKA NASTAVLJAJU NIZ U DOMAĆEM PRVENSTVU

Zagreb kao zagrijavanje za Azenu

Osijek                                         1
Kaštela DC                                  3

OSIJEK - Dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 100. Suci: Milan Zamaklar (Belišće) i Željko Vučak (Valpovo)

OSIJEK: Matković, Lulić, Kolarić, Volmut, Malenica, Krivić, Jakšetić, Bilić, Felja, Hanikova, Grubeša, Šimunec

KAŠTELA DC: Stanković, Barić, Bazina, Bilić, Tandara, Bučević, Hrstić, Bakota, Šunjić, Matas, Jurić

REZULTAT PO SETOVIMA: 19:25, 21:25, 25:19, 20:25

Odbojkašice Osijeka doživjele su drugi poraz u Prvenstvu Hrvatske, Skupina II, a ponovno je za njih kobna bila ekipa Kaštela DC. Kaštelanke su na otvaranju sezone pobijedile ekipu Miroslava Đekića kod kuće sa 3:0, nakon toga su Osječanke nanizale šest pobjeda, a u 8. kolu ponovno su morale priznati primat djevojkama s juga Hrvatske. Ovaj put u dvorani Gradski vrt.

- Najveći krivac za poraz je pritisak! Ovo je bila derbi-utakmica, a i Kaštela DC jedina su ekipa od koje smo do sada izgubili u prvenstvu, željeli smo joj uzvratiti za taj poraz, ali nije završilo prema željama. Moja je ekipa, jednostavno, podlegla pritisku i velikim željama, iz toga su se rađale pogreške, najbolje se to vidjelo u prva dva seta - kazao je nakon poraza trener Osječanki Đekić.

Odbojkašice Osijeka doista su loše otvorile utakmicu, u prvom je setu neizvjesnost trajala samo do prvog tehničkog time-outa, na koji su gošće otišle s vodstvom 8:6. Nakon toga imale su dobru seriju i povele 13:8, u nastavku su samo dizale prednost, koja je otišla i na deset poena (10:20). Osječanke su uspjele smanjiti prednost, ali ne i preokrenuti rezultat. U drugoj dionici Kaštelanke su povele 10:5 i do kraja seta nisu ispuštale prednost. Nakon 0:2 Osječanke su napokon odigrale pravi set, uspjele su zaustaviti prolaske Anamarije Bilić i Jelene Šunjić, a domaći je napad bio puno efikasniji pa rezultat nije izostao. U četvrtom setu domaće su odbojkašice nastavile s dobrom igrom, uglavnom su vodile, imale su i 15:12, ali nakon 18:18 su stale. Kaštela su u završinici seta preuzela dominaciju, odjurila na 24:19, iskoristila drugu meč-loptu i drugi put ove sezone pobijedila Osijek.

- U trećem i četvrtom setu pokazali smo da se možemo nositi s njima, ali otvaranje je utakmice bilo loše i u nastavku nismo imali snage za potpuni preokret - dodao je Đekić, koji je pokušao izmjenama nešto napraviti, ali ni to nije urodilo plodom. I. Liović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike