Sport
BARANJSKI A-1 LIGAŠ PLANIRA NAKON 8. KOLA IMATI POLOVIČAN UČINAK

Križevci su dužnici od prošle sezone
Objavljeno 24. studenog, 2012.

Nakon sedam odigranih kola A-1 hrvatske lige košarkaša, četiri momčadi imaju na kontu tri pobjede i jedan poraz više.

U tom društvu su Vrijednosnice OS Darda i Križevci, koji će međusobno igrati u sklopu 8. runde. Igra se u Baranji, a to znači da je prednost na strani “brokera”. No, u Dardi se još sjećaju neugodnih događanja iz prošle sezone jer su Križevci tada dvaput Baranju napuštali uzdignutih ruku, što je dovoljan razlog za dodatni oprez večeras.

- Sve utakmice s Križevcima bile su iznimno zanimljive i neizvjesne. Prednost domaćeg parketa nije bila prednost u četiri navrata, jer smo i mi oba puta slavili u gostima. Valjda je vrijeme da se ta tradicija od prošle sezone prekine, kaže trener Senad Muminović. U tom slučaju, Darđani bi nakon subote imali polovičan učinak, što bi svakako bio razlog za zadovoljstvo.

- Manje-više zasad je sve prema planu. Želimo nadoknaditi domaći poraz od Zagreba, ali sezona je duga, bit će vremena. Koncentrirani smo isključivo na večerašnji ispit, koji sigurno neće biti lagan - priznaje trener baranjskih košarkaša. Nije samo tradicija razlog za zabrinutost, Muminović smatra da trenutni sastav Križevaca zaslužuje respekt. Istina, prethodni njihov dolazak na istok Hrvatske nije dobro završio. U Osijeku su izgubili 18 razlike, ali to ne znači da će domaćin večeras imati lagan posao.

- Dobro su posloženi, imaju nekoliko iznimnih pojedinaca. Tu prije svega mislim na Amerikanca Remberta, koji drži sve konce njihove igre. Prvi je strijelac, opasan razigravač, stoga ćemo na njega morati dobro pripaziti. Nije jedini, imaju i potrebno iskustvo, stoga moramo biti na razini posljednjih izdanja ako želimo pobijediti - priznaje Senad Muminović, koji sa svojim igračima želi prekinuti neugodnu tradiciju. N.Benčina

Podne u Trnskom

U nedjelju u 12 sati u Trnskom gostuje Osječki sokol. Zagreb je prije tjedan dana doživio prvi poraz, stoga će se sigurno protiv momčadi Zorana Helbicha željeti vratiti starim navikama. “Sokolovi” su rasterećeni, ali i motivirani da se protiv kvalitetnog domaćina pokažu u lijepom svjetlu. U tom slučaju možda i nisu bez izgleda. U subotu svoje domaćinstvo odrađuje brodski A-1 ligaš. Na Vijuš (20.30) stiže sinjski Alkar, protiv kojeg je Đuro Đaković veliki favorit. U 8. kolu još igraju Dubrovnik - Jolly JBŠ i Kvarner 2010 (Rijeka) - Zabok.

Možda ste propustili...

BROKERI OTVARAJU POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Ishod posljednje utakmice ne bi se smio ponoviti u Osijeku

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana