Dome slatki dome
GDJE STANUJE ODJEĆA

Protiv neugodnih mirisa u ormaru
Objavljeno 22. studenog, 2012.

Vjerojatno ste osjetili da se ponekad, kad otvorite ormar, iz njega počne širiti neugodan miris ustajalosti. To se događa zbog više razloga: zato što ormare ne prozračujemo često, u njih vraćamo odjeću koju nismo oprali ili dovoljno osušili. Kako bismo se oslobodili ovih mirisa, potrebno je sve stvari izvaditi, oprati, a unutrašnjost ormara dobro oprati odgovarajućim sredstvima.

Lavandino ulje smiruje, opušta, dugotrajno je, tjera moljce, a ima ugodnu aromu. I citrusna ulja, limunovo ili narančino, osvježit će ormare i oraspoložiti vas svaki put kad ih otvorite. Ulje koje ste odabrali nakapajte na kuglice vate i rasporedite ih po policama, ali vodite računa o tome da ne dodiruju odjeću. Drugi način “podmetanja” mirisa u ormar je da u platnene vrećice ubacite osušene latice ruža i ostalog cvijeća, osušene plodove citrusnog voća i mirisnih sjemenki. Možete osušiti i iskorištene vrećice omiljenog čaja (kamilice, lipe, jasmina...) i rasporedite ih u džepove odjeće.

Ne bacajte prazne bočice omiljenih parfema. Držite ih u kutovima ormara, jer će se iz njih još dugo širiti miris. I mirisne štapiće možete zamotati u čisto platno i staviti između odjeće. Nove sapune otvorite s jedne strane i stavite na police, a možete iskoristiti i ostatke korištenih sapuna. Izmrvite ih i ubacite u vrećicu od prirodnog materijala, zavežite je i objesite na vješalicu ili stavite u džepove odjeće.

Možda ste propustili...

PREZIMLJAVANJE LONČANICA

Stan ukrašen cvijećem i lišćem

ZIMA NA ULICI

Pomozite mačkama

FOTELJICA RETROELEMENTI

Obvezna u svakom dnevnom boravku

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VIZUALNA TOPLINA DOMA

I stil uređenja
može “ugrijati”

2

PREZIMLJAVANJE LONČANICA

Stan ukrašen
cvijećem i lišćem

3

KUĆNI PSI: NJEGA TIJEKOM ZIME

Pripremite se za
zimske izlaske