Regija
NAČELNIK GRADIŠTA PROŠAO KAO ZADRANKA

Za dodjelu priznanja za najuspješnijeg
načelnika od Papca tražili novac
Objavljeno 16. studenog, 2012.

GRADIŠTE – Slučaj mlade zadarske poduzetnice Hane Medin koja je odbila nagradu za menadžericu godine jer nije željela platiti 35.000 kuna, koliko su od nje tražili organizatori, nije osamljen. Slično iskustvo imao je i načelnik Gradišta Srećko Papac. Bio je u traktoru i orao njivu, a nepoznati broj mobitela uporno ga je nazivao, a kada je napokon odgovorio, javio mu se ljubazan ženski glas.

- Gospođa mi se predstavila, ali sada se ne mogu točno sjetiti o kojoj organizaciji je riječ jer sam na taj razgovor odmah i zaboravio. Uglavnom, započela je priču o tome kako oni već dulje vrijeme prate moj rad i kako sam najuspješniji načelnik koji iza sebe ima velike rezultate i da su mi stoga odlučili dodijeliti priznanje. Upitala me želim li ga primiti, a nakon što sam rekao da nemam ništa protiv, gospođa me izvijestila da sam im u tom slučaju prije dodjele dužan uplatiti nekakav novčani iznos za prateće troškove - ispričao nam je Papac.

Prisjeća se da je riječ o nekih 10-ak tisuća kuna, što je on odmah odbio.

- Gospođi sam odgovorio da meni ne trebaju nikakva plaćena priznanja niti do takvih stvari išta držim i preporučio sam joj da se obrati nekom drugom načelniku jer mene to ne zanima. A njihovo priznanje više ne bih želio primiti ni besplatno - rekao nam je Papac.

Ističe da u proteklih 20 godina, koliko obnaša dužnost načelnika, još nikada nije dobio ovakvu ponudu niti mu je ikad itko predložio “kupovanje diplome”. Bilo je, kaže, godina, kada su u općini Gradište ostvareni još bolji rezultati i puno učinjeno na podizanju kvalitete življenja, ali ga nitko nikada nije kontaktirao ni predložio ni za kakvu nagradu.

- Očito što je kriza veća i besparica uzima sve više maha, smišljaju se razni načini kako doći do novca. Možda nekome takva priznanja imponiraju i spremni su za njih i osobnu promociju platiti, ali vjerujem da je malo takvih koji će nasjesti - zaključuje Papac.M.Lešić Omerović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana