Regija
OSVETA ŽUPANJSKIH UČENIKA

Svoju vjeroučiteljicu
na Fejsu nazvali sotonom
Objavljeno 14. studenog, 2012.
Obavljeni su razgovori s roditeljima te poduzete pedagoške mjere

ŽUPANJA – U našu redakciju stiglo je anonimno pismo revoltiranog roditelja učenika osmog razreda osnovne škole u Županji, u kojem osuđuje “gnusan čin koji je skupina učenika iz čistog hira i osobne promocije među vršnjacima nedavno priredila svojoj vjeroučiteljici”.

- Nezadovoljni njezinim načinom rada, jer, prema svemu sudeći, nije “po njihovoj mjeri”, pojedini, u najmanju ruku vrlo bahati učenici, koji sebi dopuštaju previše, smislili su način kako joj napakostiti. Nije im bilo teško sjesti na bicikl i odvesti se nekoliko kilometara do njezine kuće, fotografirati je i fotografiju objaviti na Fejsu uz popratni tekst: “Ovo je sotonina kuća!”, stoji u pismu ogorčenog roditelja koji izražava zabrinutost takvim ponašanjem osnovaca.

Njihov je čin, kako doznajemo, zgrozio i šokirao ne samo vjeroučiteljicu, nego i njene kolege, a ravnatelj škole cijeli je slučaj odlučio do kraja rasvijetliti i pronaći odgovorne. Školska pedagoginja jučer nam je rekla da se odmah reagiralo. Škola je o svemu izvijestila roditelje, koji su, ističe, njeni aktivni suradnici i vrlo važna karika u lancu školovanja i odgoja učenika, jer ipak je riječ o zajedničkoj djeci i njihova im je sigurnost najvažnija. Pojašnjava da su obavljeni razgovori s roditeljima i učenicima i poduzete su sve pedagoške mjere. No, takvi se slučajevi, smatra pedagoginja, ipak ne bi trebali rješavati preko novina i od njih raditi nepotrebne senzacije.

- Žalosno je što je pojedincima, a još više je poražavajuće ako je još riječ o pojedinim roditeljima, samo stalo da se o školi piše u negativnom kontekstu. Ovdje je ipak 700 učenika i u našoj školi, kao i u svakoj drugoj, bude svakakvih situacija, ali za sve se pronađe najbolje rješenje i nikada ništa nije izmaknulo kontroli. Najdeblji kraj u tome ipak izvlače djeca, posebice ako ih se povlači po novinama i mislim da to nikome ne bi trebalo biti u interesu - prokomentirala nam je jedna učiteljica koja je željela ostati anonimna.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ

Nije im bilo teško biciklom se odvesti nekoliko kilometara do njezine kuće da bi je fotografirali

Možda ste propustili...

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

Najčitanije iz rubrike