Osijek
APEL S LIJEVE OBALE

Ne pomogne li policija, sami
ćemo stražariti kod katakombi
Objavljeno 12. studenog, 2012.
Predsjednica MO Lijeva obala predlaže ophodnje policajaca u civilu

Vezani članci

GUŽVA NA LIJEVOJ OBALI DRAVE

Ljubavnici kod katakombi čekaju u redu mjesto za seks

Požari, vandalizam, sumnjivi tipovi kasno noću, ali i neugoda prouzročena noćnim zadržavanjem brojnih parova na prostoru katakombi svakodnevna je stvarnost Mjesnog odbora Lijeva obala.

I bez požara koji je buknuo na spomeniku nulte kategorije, život na tom prostoru, prema riječima Lucije Tadić, predsjednice MO Lijeva obala, nije nimalo ugodan. Pomoć bi mogla i trebala, smatra, pružiti policija čije bi ophodnje ondje trebale biti pojačane.

- Oni koji uništavaju, prijete ili na bilo koji način ugrožavaju živote i imovinu zapravo su bolesne osobe ili su alkoholizirane pa nisu svjesne što rade. Da su počinitelji subotnjeg požara bili trijezni ne bi pokušali oskvrnuti spomenik, a osim toga, velika je odgovornost i roditelja jer je svako ponašanje rezultat kućnoga odgoja - zaključuje Tadić te podsjeća da su stanovnici s područja Lijeve obale predložili organiziranje straža na prostoru od Mosta dr. Franje Tuđmana do ulaza u naselje.

Upravo na tom potezu prošle godine muškarac u automobilu vrebao je noću djevojke, no srećom, kaže Tadić, naposljetku je uhvaćen. Nekako u to vrijeme roditelji su počeli dolaziti po svoju djecu, a da je ondje pojačana roditeljska briga za prometnu i svaku drugu sigurnost djece potvrđuje i predsjednica Tadić. “I ja automobilom odlazim po svoje dijete i pokupim ga kod mosta pa dovezem kući. Dosta je mračno, iako je rasvjeta na nasipu poboljšana, nikada ne možemo znati tko će biti napadnut. Želimo se osjećati sigurno i stoga apeliram na policiju da pokuša obilaziti to područje u civilnom automobilu i obratiti pažnju na ono što se tamo događa”, poručuje Tadić.

Marija MIHELIĆ
Katakombe propadaju

Osim poboljšanja sigurnosti, prostor Lijeve obale, kaže Tadić, treba biti i bolje uređen nego što je sad. “Da je dio oko tamošnje kapelice, oko Barutane i katakombi bolje osvijetljen, ljudi bi se bar osjećali sigurnije. Isto tako, apeliram na Grad i Županiju da razmisle o uređenju katakombi. One su oronule i treba ih zaštititi. Mislim da je žalosno da taj biser grada naočigled propada i postaje ruglo, a treba biti nešto sasvim drugo”, poručuje Tadić.

LUCIJA TADIĆ

predsjednica Vijeća MO Lijeva obala

Želimo se osjećati sigurno, apeliram na policiju da obrati pažnju na ono što se tamo događa

Najčitanije iz rubrike