Regija
GOLUBOVIMA ODOBREN PROJEKT “UČI SA MNOM”

Šest asistenata u nastavi pomaže djeci s teškoćama
Objavljeno 12. studenog, 2012.

ŽUPANJA - Ministarstvo socijalne politike i mladih odobrilo je Društvu “Golubovi” iz Županje provođenje projekta Asistent u nastavi “Uči sa mnom”.

- Cilj je ovoga projekta omogućiti inkluziju djeci s posebnim potrebama u osnovnim školama na području Županje, Babine Grede, Štitara i Gradišta, stavljajući ih u ravnopravan položaj s vršnjacima, te njihov razvoj usmjeriti ubuduće prema samostalnom i aktivnom življenju - kaže dugogodišnja voditeljica u “Golubovima” Kata Lešić, voditeljica projekta.

Ističe kako je posebno važno omogućiti djeci s teškoćama u razvoju svladavanje školskog gradiva te uz pomoć asistenata povećati razinu znanja, vještina te kontinuirano praćenje i pohađanje nastave. U projekt je uključeno šest asistenata koji rade s učenicima od 1. do 8. razreda osnovne škole.

- Asistencija u nastavi obuhvaća pomoć u pisanju, čitanju, vježbanju, objašnjavanju, pri spremanju školske torbe, mobilnosti učenika pri rukovanju školskim priborom, sve to po naputku učitelja. Naime, stručni tim osnovne škole sudjeluje u konačnom definiranju i utvrđivanju poslova asistenta u odnosu na potrebe svakog pojedinog učenika - kaže Kata Lešić.

Projekt je odobren do 31. prosinca ove godine, no nastojat će se produljiti do kraja školske godine. U suprotnome ne bi postigao svoj puni cilj, jer učenici s poteškoćama u razvoju asistenta trebaju tijekom cijele školske godine.(M.L.O)

Možda ste propustili...

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

AEROKLUB FENIX NA MOSON MODEL SHOWU

Igoru Ujakoviću zlato i posebna priznanja

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

Najčitanije iz rubrike