Regija
OBILJEŽAVANJE DANA GRADA I BLAGDANA SV. MARTINA

Belomanastirci proslavili svoj dan
Objavljeno 11. studenog, 2012.

BELI MANASTIR - Polaganjem vijenaca ispred središnjeg križa na Katoličkom groblju započelo je jučer obilježavanje 11. studenoga, Dana grada Belog Manastira. Nakon toga uslijedila je sveta misa u župnoj crkvi svetog Martina i krštenje vina u dvorištu crkve. Istovremeno, na središnjem je trgu započelo predstavljanje nacionalnih zajednica, udruga i obrtnika, uz ponudu tradicijskih jela, upotrebnih predmeta, suvenira i ekoproizvoda. Trgom je dominirao 500-litreni kotlić u kojemu su članovi MKUD-a Pelmonostor mještanima kuhali grah za 600-tinjak osoba.

Obilježavanju Dana grada priključili su se i sportaši pa su u nastavno-sportskoj dvorani organizirani 5. otvoreni stolnoteniski turnir, šahovski memorijalni turnir “Prof. Antun Bubalović” i odbojkaški turnir kadetkinja. Na boćarskom igralištu u Svačićevoj BK Vid organizirao je turnir u boćanju drvenim boćama.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća dodijeljena su gradska priznanja. Ove godine zlatnu gradsku plaketu dobio je gradonačelnik Mohača Jozef Szeko za izuzetan doprinos u razvijanju odnosa u svim područjima suradnje bratimljenih gradova Belog Manastira i Mohača, a u povodu 40 godina suradnje dvaju gradova. Povelje grada Belog Manastira zaslužili su Ivan Feher, Franjo Balog, Streljačka udruga Mars i Mirovna grupa Oaza. Uz gradske vijećnike i čelništvo grada, sjednici Gradskog vijeća nazočio je, među ostalima, i počasni građanin Belog Manastira Vladimir Šeks. Jučerašnji program završen je uprizorenjem legende o svetom Martinu, u izvedbi članova DZMH. I.Getto

Ove godine zlatnu gradsku plaketu dobio je gradonačelnik Mohača Jozef Szeko

Najčitanije iz rubrike