Sport
BARANJSKO-SLAVONSKI KOŠARKAŠKI OGLED U DARDI

Đuro Đaković stiže u Baranju nakon dva uzastopna poraza
Objavljeno 9. studenog, 2012.

Vezani članci

DOMAĆI PORAZ BROĐANA

Kvarner slavio u Vijušu

KOŠARKA NAKON TRI ODIGRANA KOLA A-1 HRVATSKE LIGE

Đuro Đaković uz bok Zagrebu, “sokolovi” se još nisu posložili

U DVORANI JUG SLAVONSKI KOŠARKAŠKI OBRAČUN U SKLOPU 2. KOLA A-1 LIGE

Helbich: Vrijeme je za našu pobjedu

OSIJEK - Pred nama je treći ovosezonski regionalni obračun u sklopu A-1 hrvatske lige košarkaša. Da budemo precizniji, u 6. kolu gledat ćemo već treći sraz, a ovaj će biti baranjsko-slavonskog karaktera. U OŠ Darda (19 sati) domaće Vrijednosnice OS Darda dočekuju Đuro Đaković. Brođani trenutno stoje najbolje od tri prvoligaša iz Regije Istok, nakon pet odigranih rundi na kontu imaju tri pobjede, dok “brokeri” imaju toliko poraza. Domaćin vjeruje da će se nakon subotnjeg sraza (19 sati) bodovno i poravnati.

- Imamo prigodu uhvatiti priključak s momčadima iz gornjeg dijela tablice. Dvoboj s Brođanima je drugi uzastopni na našem parketu, gdje smo u stanju pobijediti bilo kojeg suparnika u ligi - kaže mladi playmaker Luka Pandurić. Iz Baranje je bodove odnio samo vodeći i neporaženi Zagreb, dok su kapitulirali Osječani te Dubrovčani prije tjedan dana.

- Malo je nedostajalo da večerašnji susret dočekamo s maksimalnim domaćim učinkom. Od Zagreba smo tijesno poraženi, ali nema sada smisla razmišljati o onome što je bilo, već onome što nas čeka - kaže Pandurić, svjestan da večeras njega i suigrače ne čeka “laganica”.

- Đuro Đaković je posložen na svim pozicijama, posebno vanjskim. Domaći parket naša je prednost, ali i forma koja je u očitom usponu. Stoga mislim da imamo pravo nadati se povoljnom ishodu, kaže ovaj Valpovčanin, koji je prije dolaska u Dardu jednu sezonu upravo odradio u Slavonskom Brodu.

Pred svaku utakmicu dosad, pa tako i ovu, trener Senad Muminović ima i manjih problema. Zbog viroze neko vrijeme nije trenirao Mate Perajica, a na poštedi je iz istih razloga završio i kapetan Dejan Meznarić, čiji je nastup pod blagim upitnikom. Neugodan udarac u prst zaradio je na treningu i Mirza Hrnčić, no on će biti večeras na raspolaganju stručnom stožeru.

Đuro Đaković na ovaj teški gostujući ispit dolazi u negativnoj seriji. Nakon tri pobjede u nizu, stigla su i dva poraza. Preko tjedna su izgubili i u Balkanskoj ligi, što treneru Krunoslavu Krajnoviću sigurno donosi određene razloge za zabrinutost. No, svjesni su gosti da je nova utakmica i nova prigoda za popravak raspoloženja u svlačionici, stoga će u ovom ogledu brodski košarkaši sigurno pokušati prekinuti mini niz poraza na parketu gdje su znali i teško stradati. Prije nešto manje od godinu dana, na istom su mjestu doživjeli jedan od najtežih ligaških poraza (95:57), ali večeras ćemo zasigurno gledati mnogo zanimljiviju i izjednačeniju utakmicu. N.Benčina

“Sokolovi” u Dubrovniku

Drugo uzastopno gostovanje odrađuju košarkaši s Drave. Osječki sokol dosad se kući vraćao praznih ruku i uvjerljivo poražen. No, možda je gostovanje u Dubrovniku (subota, 18 sati) najbolja prigoda za popravak dojma te prekid loših izdanja na strani. Riječ je o derbiju začelja 6. runde, znači da prigoda postoji. Pitanje je samo je li ju momčad Zorana Helbicha spremna (napokon) i iskoristiti. U ostalim susretima sastaju se: Jolly JBS Šibenik - Zabok, Kvarner 2010 (Rijeka) - Alkar (Sinj) i Zagreb - Križevci (nedjelja, Sportklub, 12 sati).

Najčitanije iz rubrike