Osijek
POBJEDNICI CARNETOVOG NATJECANJA

OŠ Sv. Ane najbolje je 'skockala' svoju stranicu na webu
Objavljeno 9. studenog, 2012.
Slavonci su bili uspješni na natjecanju “Skockajte web! 2012.”

Vezani članci

ULAGANJE OD DVADESET TISUĆA KUNA ZA NOVO PREDSTAVLJANJE OSIJEKA

Turistička zajednica napokon ulazi u 21. stoljeće - uskoro nova web stranica

Završilo je peto natjecanje namijenjeno svim osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj i proglašeni su pobjednici CARNetovog CMS natjecanja “Skockajte web! 2012.”.

Prvo mjesto u kategoriji osnovne škole osvojila je OŠ Svete Ane iz Osijeka, a prvo mjesto u kategoriji srednje škole - Srednja škola Marka Marulića Slatina. Pobjednik u Klubu najskockanijih je Osnovna škola Veliko Trojstvo. Osim toga, Osnovna škola Cerna kao još jedan slavonski predstavnik u kategoriji osnovne škole osvojila je drugo mjesto.

Natjecanje je to za izbor najboljih i najkorisnijih web stranica škola izrađenih u CARNetovom CMS-u, sustavu razvijenom i dizajniranom upravo za potrebe škola. Za sudjelovanje je bilo potrebno imati školski web izrađen u CARNetovom CMS sustavu, dok je za nagrade i ovaj put bio potreban kvalitetan, ažuran, koristan i vizualno dorađen sadržaj. Škole su mogle sudjelovati u jednoj od tri kategorije: osnovne škole, srednje škole i Klub najskockanijih (u kojoj sudjeluju samo pobjednici prošlogodišnjih natjecanja). “U ovogodišnjem natjecanju je sudjelovalo 120 škola, 96 u kategoriji osnovnih škola i 24 u kategoriji srednjih škola. U posebnoj kategoriji Klub najskockanijih sudjelovalo je 8 škola. Sve prijavljene webove škola pregledalo je uredništvo Portala za škole, nakon čega je odabir pobjednika u dva kruga ocjenjivanja obavio stručni Ocjenjivački sud u kojem je ove godine sudjelovalo 18 članova. Na svečanosti proglašenja pobjednika, u srijedu, 14. studenoga, predstavnici uredništva naše stranice i web novinara primit će plaketu i nagradu za osvojeno prvo mjesto. Proglašenje je organizirano u okviru svečanosti zatvaranja 14. CARNetove korisničke konferencije CUC 2012, na Kampusu Trsat u Rijeci. Zahvaljujemo učiteljima i učenicima koji su sudjelovali svojim prilozima na našoj stranici i tako doprinijeli njezinoj kvaliteti i informativnosti”, kažu u uredništvu web stranice OŠ Svete Ane.

Vrijedi podsjetiti da su se prošle godine osječke osnovne škole - OŠ Retfala i OŠ Svete Ane na ovome natjecanju plasirale među deset najboljih u Hrvatskoj, što jasno govori o velikom napretku OŠ Svete Ane koja je u samo godinu dana svoju web stranicu dovela u sam hrvatski vrh! S.Cvetko

Sanja CVETKO
Najčitanije iz rubrike