Regija
GRADU ŽUPANJI VEZANE RUKE

Nema rješenja za oronule zgrade starih škola
Objavljeno 8. studenog, 2012.

ŽUPANJA – Još uvijek nema rješenja za zapuštene i oronule zgrade stare osnovne škole i gimnazije u naselju Šećerana, koje su već godinama ruglo tog dijela grada. Leglo su štakora i potencijalni izvor zaraze od kojeg godinama strahuju građani koji žive u blizini. Negoduju i traže da se zgrade sruše ili privedu nekoj namjeni. I na prekjučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća nezavisni vijećnik Ivan Grigić ponovno je ukazao na ozbiljnost problema, apelirajući na vijećnike u županijskoj Skupštini da se zauzmu i pokušaju utjecati na vukovarsko-srijemskog župana Božu Galića. Njemu je već nekoliko puta poslan dopis i zatraženo da organizira sastanak s ravnateljima srednjih škola u Županji jer su napuštene zgrade u njihovom vlasništvu, no za to do sada nije pokazao sluha.

Županjski kuloari tvrde da je glavni kamen spoticanja zapravo ravnatelj Obrtničko-industrijske škole Slavko Šokičić, koji koči rješavanje tog problema. Gradonačelnik Davor Miličević ponovio je da su Gradu doslovno ruke svezane. Potrebno je dobiti suglasnost školskih odbora za prijenos vlasništva na Grad, što je do sada izostalo unatoč već ranije podnesenim zahtjevima iz gradske uprave, te suglasnost Županije.

Gradonačelnik je izrazio zabrinutost ustvrdivši kako su zgrade stalna prijetnja prolaznicima i da je prava sreća što još nitko nije stradao. Ondje je, prema njegovim spoznajama, nastalo i divlje odlagalište smeća. Poručio je da će sutra, na proslavi Dana Vukovarsko-srijemske županije koji se obilježava u Županji, iskoristiti nazočnost župana i ponovno ga zamoliti da pomogne u rješavanju tog problema.(M.L.O.)

Možda ste propustili...

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

Najčitanije iz rubrike