Regija
SKUPA ZABORAVNOST

Zbog samo 64 kune duga dobio ovrhu od 1.000 kuna
Objavljeno 7. studenog, 2012.
Dvije kante smeća stoje ga 600 litara mlijeka

PALJEVINE – Kad mu je na kućnu adresu stigla ovrha od 996,25 kuna, jer dva mjeseca nije platio smeće, Andrija Babić, poljoprivrednik iz Paljevina pokraj Drenja mislio je da se netko s njim neslano našalio.

Andrija je, kako sam kaže, negdje zametnu dvije uplatnice tvrtke Eko-Flor Plus koja obavlja odvoz smeća. Ukupan iznos duga, što piše i u ovršnom prijedlogu, iznosi 64 kune, po 32 za svaki mjesec. Međutim, u dokumentu koji je dobio od Odvjetničkog društva “Hanžeković i partneri” sa sjedištem u Zagrebu koji je ovjerila javna bilježnik Željka Moroslavac, obračunati su mu troškovi ovršnog postupka koji iznose gotovo tisuću kuna!

- Odjednom se dobije više uplatnica, ali sam negdje zagubio one za svibanj i srpanj ove godine. Sve između toga, prije i kasnije uredno je plaćeno. Nisam ni bio kod kuće kad je poštar donio tu ovrhu, žena ju je preuzela. U prvi mah je mislila da moramo platiti tih 64 kune duga, ali kad je okrenula stranicu i vidjela da su nam nakalamili troškove postupka koji sad iznose gotovo tisuću kuna, gotovo joj je pozlilo. Nismo spavali cijele noći, žali se Andrija.

U ovršnom prijedlogu piše kako se on odnosi na imovinu ovršenika.

- Platio sam im sada 70 kuna kako bih podmirio dug za ta dva mjeseca, ali više im ne dam. Sad idem pokrenuti žalbu - kaže Andrija. Smeće se, kaže, odvozi svakog petka, a on i supruga žive sami pa ni u tri tjedna ne uspiju napuniti jednu kantu.

- Iako gotovo da i nemamo smeća, uredno im sve plaćam. Ni meni nije jasno kako su se te dvije uplatnice zagubile. Nije mi jasno ni kako to da nisam dobio ni opomenu o dugovanju? Neću im to platiti. Ja sam poljoprivrednik, imam i krave, kad bi preračunao dug koji su mi obračunali ispalo bi da im moram dati od 500 do 600 litara mlijeka. Pa jesu oni normalni? - pita se Andrija.

Maja MUŠKIĆ
“OPLETI” PO SLAVONIJI

- Vidite da je ovrha stigla iz Zagreba. Iz Zagreba je i javni bilježnik. Tvrtka koja odvozi smeće je iz Oroslavlja. Jedino što svi skupa znaju je oplesti po Slavoniji. Po kom bi drugom i mogli - ogorčen je Andrija.

Možda ste propustili...

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

Najčitanije iz rubrike