Regija
PROBLEMI NA RASKRIŽJU U SREDIŠTU BELOG MANASTIRA

Semafor traže i vozači i pješaci
Objavljeno 8. studenog, 2012.

BELI MANASTIR - Kada će se na raskrižju Školske i Nazorove postaviti semafor i u čijoj je ingerenciji odluka o tome, pitala je na posljednoj sjednici Gradskog vijeća vijećnica Božana Sutarić.

Riječ je o vrlo frekventnom križanju u neposrednoj blizini gradskog središta. Osim brojnih automobila, preko tamošnjih pješačkih prijelaza dnevno prođe na stotine učenika osnovne i triju srednjih škola, pa je čudo da se do sada nikome ništa nije dogodilo. Sigurno je da nema vozača koji bar na trenutak, svaki na svoj način, nisu iskomentirali cijelu situaciju, jer su tijekom školskih odmora naprosto osuđeni čekati učenike koji, često s noge na nogu, prelaze preko ulice.

Kako objašnjavaju iz resornog gradskog odjela, postavljanje semafora u njihovoj je ingerenciji pa će o tome vrlo brzo raspravljati. No, takav odgovor ne zadovoljava belomanastirske vozače.

- Ne vidim razloga zbog čega je semafor postavljen na križanju Školske i “Betonske” (Ulica Petra Svačića). Doduše, ne mogu reći da je tamo postavljen neopravdano, budući da je rječ o državnoj cesti, ali čini mi se da je važnije postaviti ga upravo ovdje - rekao je jedan od vozača dok je čekao na rijeku učenika koji su, s buhtlama, burecima, kiflama i ostalim vrstama peciva u rukama, prelazili preko dva pješačka prijelaza. Naime, kako bi došli do školskih zgrada moraju prijeći Nazorovu i Školsku, a prilikom prelaska obično zaboravljaju da se nalaze na prometnici i da netko čeka na njihov svakodnevni ritual odlaska do pekarnice i natrag u školu. Gužvu na raskrižju primijetio je i ravnatelj Prve srednje škole Marko Ilijašev, ali osobno mu se nitko nije požalio, niti je evidentirana bilo kakva nesreća.

- U vrijeme velikog odmora na križanju je zaista gužva. Smatam da bi u glavnoj, Školskoj, ulici trebao biti postavljen bar ležeći policajac, a ne u sporednoj Nazorovoj - tvrdi.

Kako se nekome od učenika, upravo zbog gužve na raskrižju, ne bi što dogodilo, ravnatelj belomanastirske OŠ Dr. Franje Tuđmana Damir Mendler zabranio je izlaske iz zgrade u vrijeme odmora.I.Getto

Šansa u rebalansu proračuna

Gradonačelnik Ivan Doboš naglašava kako je postavljanje semafora na raskrižju Školske i Nazorove već bilo razmatrano, ali je odluka pala na gradnju uspornika u Ulici Vladimira Nazora. Kaže kako se rebalansom proračuna može uvrstiti i postavljanje semafora, ali napominje da je riječ o 300-tinjak tisuća kuna. Stariji Belomanastirci sigurno se sjećaju da je krajem 70-ih i početkom 80-ih godina prošlog stoljeća upravo na tom mjestu bio jedan od belomanastirskih semafora...

Možda ste propustili...

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Etnološkom centru

PRIGODOM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE BIZOVAC

U OŠ radionica “Igranje poezije”

Najčitanije iz rubrike